Borsa Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

  • 29.05.2020
  • tarsustb

Borsa Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısını yaptı.

Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Borsa toplantı salonunda gerçekleşen Mayıs ayı Borsa Meclis toplantısı, Meclis Başkanı İ. Hakkı Ekincioğlu başkanlığında gündem maddelerinin okunmasıyla başladı.

Toplantıda Covid - 19 salgının ekonomiye ve ticaret yansıyan etkileri değerlendirilirken, 2020 yılı buğday hasat sezonunu hayırlı ve bereketli olması temenni edildi.

Meclis Başkanı Ekincioğlu " “İnşallah yaşadığımız bu zorlu süreci atlatmak için elimizden geleni yapacağız ve bugünleri el birliği aşıp, ülkemizin geleceği için hep birlikte çalışmaya, üretmeye ve fayda sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, yönetim kurulunun faaliyetleri konusunda meclis üyelerini bilgilendirirken,salgının bütün dünyada sosyal hayatı ve ekonomiyi büyük oranda etkilediğini belirtti.

Seçer, toplantıda ülkemizde de bu salgının daha az hasarla atlatılması için canla başla mücadele edildiğini , bu anlamda gerek toplum sağlığı, gerek sosyal hayatın düzene girmesi ve gerekse ekonominin geleceği için alınan tedbirlerin karşılığının alınacağını kaydetti.

Seçer, Başkan Murat Kaya'nın , TOBB'nin 13 Mayıs 2020 tarihinde yapılan "TOBB Akdeniz Bölgesi Oda/Borsa İstişare Toplantısı" ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK ve Birlik Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun katılımları,365 oda/borsa başkanı ile 61 sektör meclisi başkanının iştirakleriyle 20 Mayıs'ta gerçekleşen istişare toplantılarına katıldığını , bu toplantılarda Üyelerimizden gelen talepleri, sorun ve sıkıntıları ilettiğini ifade ettiği konuşmasında “İnşallah bugüne kadar alınan tedbirler, yapılan düzenlemeler ülkemizi, bu küresel salgının sıkıntısından uzaklaştırması anlamında çok önemli çalışmalardı.Son toplantıda da, Başkan Murat Kaya, Sayın Bakanımıza farklı konulardaki taleplerimizi  de iletme şansı buldu. Bu zamanda yapılacak fedakarlıkların yarın daha güçlü olarak karşılığını bulacağından eminiz. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz. İş dünyası ne kadar güçlüyse, kurumlarımız da, ekonomimiz de, ticaretimiz de o kadar güçlü olacaktır. Biz iş dünyası temsilcileri olarak öncelikle devletimizin yaptığı fedakarlıkları görüyor ve takdir ediyoruz.Güçlü bir Türkiye için üreten ekonomi modeline ne kadar ihtiyacımız olduğunu bu günlerde daha çok hissettik.” dedi.

Bakan Albayrak ile yapılan son toplantıda iletilen konular;

ORTAK TALEPLER

* MÜCBİR SEBEPLERİN GENİŞLETİLMESİ

* KAMUDA KESİNLEŞEN ALACAKLARIN ACİLEN ÖDENMESİ

* KDV ALACAĞI KADAR KGF FİNANS DESTEĞİ VERİLMESİ

* GEÇİCİ VERGİ 1. TAKSİDİNİN 2. İLE BİRLEŞTİRİLMESİ,

* KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN SÜRESİNİN UZATILMASI,

 

BORSA ÜYELERİMİZDEN GELEN VE İLETİLEN TALEPLERİMİZ

* İHRACATA NAVLUN DESTEĞİ YENİDEN GETİRİLMELİ

* 65 YAŞ ÜSTÜNE GETİRİLEN YASAK KAPSAMINDA ÇALIŞAN KESME KOLAYLIK SAĞLANMALI

* SGK PİRİM DESTEKLERİNDE İŞ VERENE KOLAYLIK SAĞLANMALI PİRİM ÖDEMELERİ ERTELENMELİ

* YAĞLI TOHUM DESTEKLERİNİN ÖDENMESİ


 

Borsa Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi
Borsa Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi
Borsa Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi