Borsa Başkanı Murat Kaya'nın Kadir Gecesi ve 19 Mayıs Kutlama Mesajı

  • 18.05.2020
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Kadir Gecesi ve aynı güne denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Mübarek Ramazan ayının taçlandığı Kadir Gecesi  dolayısıyla yayımladığı mesajında " Kulun, Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisidir" dedi.

Başkan Murat Kaya mesajında " Kulun, Rabbine yakın olduğu bu gece  dileklerimizi, isteklerimizi Allaha arz etmek için de değerli bir fırsattır.Kadir Gecesi kulun, Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Bu mübarek gecenin, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimize, Covid-19 salgını ile mücadele eden bütün insanlığa ,sağlık, sevgi, barış ve huzur getirmesi en büyük dileğimizdir.

Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı bu gecede bütün insanların tövbelerinin kabul edilmesini, insanlığın hayrına ve hidayetine vesile olmasını YÜCE ALLAH’tan niyaz eder, Kadir Gecenizi tebrik ederim." dedi.

"Sevgili Gençler, Ne Kadar Övünseniz Yeridir. Türkiye Cumhuriyeti Sizlere Emanettir."

Başkan Murat Kaya, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajında " Bizler geçlerimize güveniyor, onların sahip oldukları asil güçle Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağını biliyoruz." dedi.

Başkan Murat Kaya, bu milletin bağımsızlık tutkusunun, vatan aşkının, hür ve müstakil yaşama kararlılığının sembolü olan 19 Mayıs'ın covid -19 salgını nedeniyle evlerinde kutlayacak gençlere de seslendiği mesajında,

"Bizler, bu vatan topraklarının öneminin ve değerinin bilincindeyiz. Bu kutsal mirası, çocuklarımızın bize emaneti olan vatanımızı ve Cumhuriyetimizi dünyanın en gelişmiş ve her yönden kalkınmış ülkelerinden birisi haline getirebilmek için, dün olduğu gibi bugün de, geçmişimizi asla unutmadan, her gün daha fazla artan azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Sevgili gençler,

Ne kadar övünseniz yeridir. Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu mukaddes emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen vazifenizdir. Bu konuda sizlere güveniyor ve yarınlara umutla bakıyoruz.

Sizlerin, milletimizin kurtuluş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş mücadelesini en iyi şekilde öğrenip dersler çıkararak, ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını bilen, yüksek idealleri olan bir nesil olarak yetişmeniz tek arzumuzdur.

Sizlerin sahip olduğu asil güçle Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağınızı biliyor, yüzünüzdeki ışıltıda her geçen gün güçlenen ülkemizin geleceğini görüyoruz.

Bugün tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 salgını illeti ile uğraşırken dahi bizim çabamızda, gayemizde,sizlere ,  çağdaş bilgi birikimine sahip, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, çalışkan ve üretken donanımlı bireyler olarak yetişmenize imkân sağlayacak güçlü, müreffeh bir ülke bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık mücadelemizi başlatan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, vatanı uğruna şehit olanlarımızı  rahmet, saygı ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Borsa Başkanı Murat Kaya'nın Kadir Gecesi ve 19 Mayıs Kutlama Mesajı