Meclis Başkanı Ekincioğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

  • 22.04.2020
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıldönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”  dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ekincioğlu mesajında; 23 Nisan 1920 aziz milletimizin, bağımsızlığına kast edenlere karşı tarihin şahitliğinde meydan okumasıdır.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.Aynı zamanda bu armağan, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının gelişmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunma gayesini de taşımaktadır. Çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin, Türkiye'nin geleceğini şekillendireceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere aziz Milletimizin egemenliğini, hürriyetini sağlayan kahraman milletimin ,milli irademize zemin hazırlayan ilk meclisin tüm kurucu üyelerini , aziz şehitlerimizi saygı , minnet ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum." dedi.

Meclis Başkanı Ekincioğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı