Başkan Murat Kaya, 23 Nisan ve TBMM'nin 100. Yıldönümünü Kutladı

  • 22.04.2020
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya , Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun yıldönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”  dolayısıyla yayınladı mesajında şu ifadelere yer verdi

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, dün gibi bugün de milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatıdır. Milli iradenin vücud bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu milli egemenliğe dayalı yeni Türk devletinin resmi olarak tüm dünyaya duyurulması açısından önemlidir."

Milletimiz kendi kaderini kendi eline alarak "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şuuru ile var olma mücadelesinde dünyaya karşı kazandığı zaferini 23 Nisan'da çocuklara armağan ederek taçlandırmıştır.

Çocuklarımıza armağan olan bu gün, aynı zamanda dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlendirilmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşamalarına vesile olmasına bir köprüdür.Dünya üzerinde çocuk bayramı kutlayan tek ülke olan Türkiye’nin tarihinde insan sevgisini ve kardeşliği hayat felsefesi haline getirdiğinin örneklerinden biridir.Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimiz olmalıdır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için var gücümüzle çalışıyoruz.


Geleceğe emin adımlarla yürümek için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır.Evlatlarımızın önemli sorumluluklar üstlenerek Türkiye’nin aydınlık yarınlarına ulaşmasına öncülük edeceklerine yürekten inanıyorum.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, 23 Nisan’ı Yüce Türk milletine hediye eden Atatürk’e şükran ve minnet duygularımızı bir kez daha yineliyor Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. " 

Başkan Murat Kaya, 23 Nisan ve TBMM'nin 100. Yıldönümünü Kutladı