Geçmişten Günümüze Tarsus Konulu Tanıtım Sergimiz Ankara'da Başarıyla Tamamlandı

• 04.06.2014

Tarsus Ticaret Odası ve Tarsus Ticaret Borsası ile ortaklaşa düzenlediği “Geçmişten Günümüze Tarsus” adlı fotoğraf sergisi Ankara Resim Heykel müzesi sergi salonunda açıldı. Serginin açılışına Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Emine Ülker Tarhan, Ali Rıza Öztürk, Mehmet Şandır, eski Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Türkiye Emekliler Derneği genel başkanı Kazım Ergül, Emekliler Derneği Saymanı Tarsuslu Ömer Kurnaz, MHP ilçe başkanı Ertuğrul Bodur, bazı siyasi partilerin meclis üyeleri ve temsilcileri, Tarsus’tan bazı oda ve dernek başkanları, basın mensupları ve Ankara’da yaşayan Tarsuslular katıldı.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TARSUS” konulu  Ulusal düzeyde Tarsus'umuzun tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtımının yapıldığı organizasyona ev sahipliği yapılarak, Akdeniz bölgesinde yer alan tarihi ve doğal güzellikleriyle on bin yıllık geçmiş tarihe sahip, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Mersin İlimizin en büyük ilçesi olan Tarsus'umuzun tarihi ve doğal güzelliklerini ULUSAL DÜZEYDE tanıtmak amacıyla,03 HAZİRAN 2014 Salı günü Ankara’da  saat 18:00'de Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Fahri Korutürk Sergi Salonunda ''GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TARSUS'' temalı Fotoğraf Sergisi ile gerek  ulusal düzeyde Tarsus’un tanınırlığını arttırmayı, gerekse de Türkiye’nin dört bir yanındaki Tarsusluların birlik ve beraberliğini sağlamayı hedefledik.

Açılışta TADER Başkanı Semih Özsu, Borsa Başkanımız Murat Kaya, TSO Başkanı, Ruhi Koçak ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can birer konuşma yaptılar.

Tarsus Ticaret Borsası başkanı Murat Kaya ise şunları söyledi “Fotoğraflara baktığımızda acı tatlı birçok anımız gözler önüne geldi. Baktığımızda bu fotoğraflardan kendimizde izler bulduk. Yaşadığımız mekanlar ve evleri gördük, geçmişe gittik. Tarihi dokusu güçlü olan ekonomik, sosyal ve kültür anlamında güçlük kentler yaratılıyor. Bazı şehirler dünyaya turistik, tarihsel ve ekonomik anlamda tanınıyor. Tarsus’a baktığımızda bir kenarı deniz, bir kenarı Toros dağları, ortada binlerce yıllık tarihi bir kent var. Kentimizi Tarsus’u marka şehir haline getirmek istiyoruz. Bununda yolu birlik ve beraberlikten geçiyor.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra 86 eserin yer aldığı sergi gezilerek bilgi alışverişinde bulunuldu. Birbirini uzun yıllardır görmeyen Tarsuslular hasret giderdi. Konuklara Tarsus’a özgü yiyecek ve içecekler ikram edildi.