Başkan'ın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlaması

  • 17.03.2020
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Murat Kaya yayınladığı mesajında, " Ülke olarak yaşadığımız şu günleri atlatmak için Çanakkale ruhunu yakalamamız; milletçe dayanışma ve birlik içinde vatanımıza, devletimize milletimize, ordumuza  yapılmış her türlü saldırıya ve teröre karşı durmamız elzemdir. 1915'te; Çanakkale'de "BİZ" vardık. Dünya tarihine damga vurmuş, tarihin akışını değiştirmiş bu zafer böyle bir ruhun neticesiydi.

Bu ruh ile Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının tüm dünyaya cevabıydı.Türk milletinin kahraman evlatlarınca kazanılan ve tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan yüce bir mücadelenin adıdır Çanakkale Zaferi.

Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz, bütünüz ve birlikteyiz.Şunu da herkes bilsin ki, biz, her türlü zorluğu aşmasını bilen bir milletiz.

Bu düşüncelerle, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünde toprağımızı, bayrağımızı, ezanımızı borçlu olduğumuz kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, bize emanet ettikleri bu vatana ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.

Aziz Şehitlerimiz!

Ebedi istirahatgâhınızda huzur içinde uyuyunuz! Emin olunuz ki; rengini siz şehitlerimizin al kanından alan bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek dalgalanacaktır.

Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun.

Başkan Murat Kaya, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri ile mesajını tamamladı; 

“Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i.

Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

“Gömelim gel seni târîhe” desem, sığmazsın”

Başkan'ın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlaması