Vergi Haftasında Daire Müdürlerinin Ziyareti

  • 26.02.2020
  • tarsustb

Bu yıl Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amaçlanıyor.

Başkan Murat Kaya , Vergi Haftası nedeniyle ziyarette bulunan Tarsus Vergi Dairesi Müdürleri Ahmet Hatipoğlu ve Ali Hikmet Şişman'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek bir ülkenin ekonomik ve kültürel manada kalkınmışlığının, vatandaşlarının vergi konusundaki hassasiyetinden anlaşılabileceğini ifade etti.

Vergi ödemenin kutsal bir görev olduğuna değinen Murat Kaya,  aynı ülkede yaşayan, devletin sunduğu hizmetlerden yararlananlar olarak vergi mükellefiyeti olan herkesin  devlete vergi ödemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Başkan Murat Kaya, " Daha iyi bir yaşam, daha iyi bir Türkiye için vatandaşlık görevlerimiz arasında bulunan vergi verme bilincinin gelecek nesillere de aktarılması konusunda bireyler olarak kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye katılmalı ve farkındalık oluşturmalıyız. Kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza hızlı ve etkin bir şekilde götürülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının oluşturulmasında, vergi gelirlerinin önemi büyüktür. Mükellef haklarını gözeten, mükellef odaklı çözüm üreten ve toplumsal refahın arttırılmasına destek olmak üzere verimlilik ilkesi çerçevesinde, güçlü ekonomi, güçlü Türkiye ve güvenli bir gelecek için tüm halkımızla vergide de el ele olmalıyız.

Değerli iş insanlarımızın ve mükelleflerin İlçemizde devletine karşı sorumluluk duygusu içinde hareket ederek; ödediği vergiler, yaptığı yatırımlar ve sağladığı istihdam ile Tarsus'umuzun ve dolayısı ile ülkemizin gelişimine büyük katkıları olduğunu belirtmek isterim. Tüm mükelleflerimizin Vergi Haftasını en içten dileklerimle kutlarım.” İfadelerini kullandı.

Vergi Dairesi müdürleri Hatipoğlu ve Şişman ; 1 Mart'a kadar kutlanacak 31'inci Vergi Haftası nedeniyle tüm yurtta çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğinden bahsettikleri ziyarette,  Türkiye genelinde, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler iş yerlerinde ziyaret ederek, vergisel konularda sunulan hizmetlere yönelik görüş ve öneriler alınacak , vergi bilinci, kayıt dışı ekonomi, istihdam, kariyer imkanları gibi konularda bilgilendirme yapılacak dediler.

Vergi Haftasında Daire Müdürlerinin Ziyareti