Borsa Yılın İlk Meclis Toplantısını Yaptı

  • 30.01.2020
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Meclisi, 2020 yılının ilk Meclis toplantısını Meclis Başkanı İ. Hakkı Ekincioğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Ekincioğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, Elazığ depreminin yarattığı büyük üzüntüye dikkat çekerek “Ben öncelikle Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Allah yakınlarına sabır versin. Bu zor günlerinde onların acısını yürekten paylaşıyoruz. Yaşanan acıların bu kez gerçekten ders olması ve gereken önlemlerin kararlılıkla alınmasını diliyoruz” dedi.

İ. Hakkı Ekincioğlu'nun açılış konuşması sonrasında Meclis’in olağan gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel, geçen hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) gerçekleşen ‘Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ konusunda hazırladığı izlenim raporunun sunumunu gerçekleştirdi.

Daha sonra Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Borsa heyetinin geçtiğimiz hafta içerisinde URGE projesi kapsamında ‘Rakip Ülke İspanya’ seyahati ile ilgili Meclis Üyelerine bilgi verdi.

Ali Seçer, İspanya’nın Valencia şehrindeki incelemeleri sırasında bu ülkenin tarıma verdiği önemi, desteği ve tarımda ARGE çalışmalarının ne denli önemli olduğunu Borsa’nın Meclis Üyeleriyle paylaştı.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya da, yılın ilk Meclis toplantısının sonunda yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin 2019 son çeyrek büyüme verilerinden, yeni ekonomi programı başta olmak üzere sürdürülebilir büyümenin ülke için ne kadar gerekli olduğundan, faizlerin tek haneye doğru inmesinden bahsetti.

En küçüğünden en büyüğüne tüm üretenleri güçlü tutmak ve üretimin koruması için yoğun bir çaba göstermek gerektiğine vurgu yapan Murat Kaya, nitelikli üretim seferberliğinden, israfın ölçeğinden, 2020 yılının bütçesinde tarıma ayrılan kaynaktan, tarımın aldığı AR-GE payının yükseltilmesinden, taklit ve tağşiş konusunda alınması gereken önlemlerden söz etti.

Borsa Başkanı Murat Kaya, konuşmasının sonunda geçen hafta Elazığ’da meydana gelen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın acısını yürüklerinde hissettiklerini bir kez daha vurgu yaparak, bu tür felaketlerin acısının birlik ve beraberlik içerisinde azalabileceğini söyledi.

Yaşanan bu felaket sonrasında Borsa ve üyelerinin sağladığı yardım malzemelerinin yerine ulaştığını hatırlatan Kaya, “Bizleri derinden yaralayan bu felaket sonrasında katkılarını esirgemeyen üyelerimizden Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Allah böyle bir acıyı bir daha ülkemize yaşatmasın” ifadesini kullandı.

 

Borsa Yılın  İlk Meclis Toplantısını Yaptı
Borsa Yılın  İlk Meclis Toplantısını Yaptı
Borsa Yılın  İlk Meclis Toplantısını Yaptı