Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

  • 31.10.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası’nın, Ekim ayı olağan Meclis ve Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Borsa Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu başkanlığında yapılan toplantıda, gündeme dair konular tek tek görüşülürken, Borsa Meclis Üyelerine bölgemizin tarımsal üretimini güçlendirecek ve çiftçilerin emeği ürünleri daha iyi fiyata pazarlamasına olanak sağlayacak olan Borsası’nın Lisanslı Depoları hakkında da bilgiler verildi.

Borsa Başkanı Murat Kaya, Ekim ayında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Murat Kaya; meclis konuşmasında Ülke ekonomisine 3 milyar TL’lik katma değer yaratıyoruz”

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Tarsus, coğrafi konumu itibarıyla binlerce yıldır ticaretin en önemli merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Cumhuriyetin ilanından 3 yıl sonra 1926 yılında ilçedeki ticaret faaliyetlerini daha da geliştirmek amacıyla kurulan Tarsus Ticaret Borsası da hem bölgenin hem de Türkiye’nin önemli ticari aktörlerinden biri haline geldi.

Borsa olarak günümüzde ülke ekonomisine 3 milyar TL’lik katma değer kazandırdıklarını belirten Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, “‘Tarsus için çalışıyor, Türkiye için üretiyoruz’ 2019 yılındaki sloganımızla, ‘Tarsus'un tarımsal ticarette merkez, tarımda ülkenin moderni ve modeli, tarıma dayalı sanayide yatırım cenneti olmasına, sadece Türkiye değil, dünya ölçeğinde işaret edilen bir cazibe ve marka kent olmasına katkı sağlamak hedefimizdir” diye belirtti.

Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti