Borsanın Lisanslı Depoları Yükseliyor

  • 24.10.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası, bölgemizin tarımsal üretimini güçlendirecek, çiftçinin emeği ürünleri daha iyi fiyata pazarlamasına olanak sağlayacak ‘Lisanslı Depolar’da alımlarına çok yakında başlıyor.

Borsa Başkanı Murat Kaya, Tarsus Ticaret Borsası'nın tek kurucu ortağı olduğu ve yapımına yaz sonu ile başlanan ve hızla bitme aşamasına gelen ‘Tarım Ürünleri Lisanslı Deposu’nda çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Başkan Murat Kaya, yaptığı açıklamasında, “Tarsus Ticaret Borsası, bölgemizin tarımsal üretimini güçlendirecek, çiftçinin emeği olan ürünleri daha iyi fiyata pazarlamasına olanak sağlayacak ‘Lisanslı Depolar’ çok yakında hizmete girecek ve alımlara başlayacaktır. Toplam 40 bin tonluk kapasiteye sahip depolarımızda çalışmalar tamamlandığında Tarsus'a ve tüm Türkiye’ye hizmet verecek” dedi.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. ortağı ve aynı zamanda acentesi olan Tarsus Borsa’nın, lisanslı depoculukla entegrasyonu sağlayarak üreticinin, tüccarın sanayicinin ve yatırımcının güvenle kanalize olabileceği lisanslı depo yatırımı ile Tarsus'ta yıllık 600-750 milyon TL’lik bir işlem hacminin oluşturulacağının altını çizen Borsa Başkanı Murat Kaya “70 yıllık tarihine birçok ilkleri sığdıran Tarsus Ticaret Borsası, Lisanslı Depo Tesisi, Lisanslı Depoculuğa uygun olarak 200 ton saat kapasiteli taşıma sistemi başta olmak üzere her ünite elektrik, elektronik otomasyonla bağlantılı olarak hizmet verecek. ‘Lisanslı Depoculuk’ sayesinde amaç hem çiftçimiz, hem tüccarımız, hem de sanayicimiz arasındaki bağı güçlendirmektir” şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası yönetimi ve meclisi olarak bölge üreticilerinin her zaman yanında olduklarını, onların ürettiği ürünleri hak ettiği fiyata satılması yönünde de çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Başkan Kaya, bölge tarımına katkı sunacak olan bu yatırımda ürün yelpazesinin geniş tutulacağını, önemli olan ürünü yapmak değil, ürüne katma değer katabilmek olduğunu sözlerine ekledi.

Borsanın Lisanslı Depoları Yükseliyor
Borsanın Lisanslı Depoları Yükseliyor