Başkan Murat Kaya “Bize Düşen Bir Olmak, Birlik Olmak”

  • 16.10.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya,dış güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunlarının yüzyıllardır devam ettiğini belirterek, bu oyunları bozmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğini söyledi.

Başkan Murat Kaya, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Salonu’nda düzenlenen ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın basın açıklaması sonrasında harekâtla ilgili düşüncelerini Meslek Odası Başkanları ile paylaştı.

8 yıldır Suriye’de yaşanan iç savaşlar dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milleti’nin mazlum Suriye halkına elini uzattığını hatırlatan Borsa Başkanı Kaya “Ülkemiz bu uzun süre içerisinde maddi manevi her türlü Suriye halkının geçimini sağladı, desteğini verdi ve halende desteğini de vermeye devam ediyor. Fakat içerisinde bulunduğumuz coğrafya o kadar ilginç ki yabancı dış güçlerin özellikle oyunları hiç bitmiyor. Sürekli olarak bir oyun bitiyor, bir başka diğer oyun başlıyor. Bu terör yuvalarını yok ederken açıkça müttefikler desteklerken öbür taraftan da başka söylemler gerçekleştiriyorlar” dedi.

Yaşadığımız coğrafyada ülkemiz üzerinde oyun oynamaya çalışan dış güçlere karşı mücadele vermenin tek yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğinin altını çizen Kaya “Bu coğrafyada bunlara karşı mücadele vermenin tek yolu hangi görüşe sahip olursak olalım bir bütün olarak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz, dayanışma içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. 8 yıldır en büyük fedakârlığı yapan Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı sırasında sivil halka zerre kadar zarar gelmememi için yoğun bir çaba gösteren Türk Silahlı Kuvvetlerimize karşı son günlerde sosyal medyada bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bunları mutlaka engellememiz gerektiğini düşünüyorum. Burada bize düşen en büyük görev birlik olmak, dayanışma içerisinde olmaktır” ifadesini kullandı.

Borsa Başkanı Kaya, Barış Pınarı Harekâtı’nda kahraman askerlerimize başarılar dilerken, harekette şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Murat Kaya “Bize Düşen Bir Olmak, Birlik Olmak”