Başkan Murat Kaya, Ahilik Haftası'nı Kutladı

  • 17.09.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Ahilik Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Murat Kaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Ahilik kültürünün bizim geleneğimizde bambaşka yeri olduğunu belirterek, “Ahilik, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturudur” dedi.

Murat Kaya, 16-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumun yardımlaşma ve dayanışmaya ihtiyacı olduğu şu günlerde bu haftanın daha da önem kazandığının altını çizerek “Ahilik eli açıklığı, ahlaklı esnaf yapısını ifade eden dayanışma yardımlaşma gibi birçok insani değerlerin bugünkü tabiri ile evrensel değerlerin yapılanmasıdır Ahilik, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak ve aralarında dayanışma kurulmasını sağlamaktır. Türklerin Anadolu'da bin yıldan beri yaşamaları "ahilik" sayesinde olmuştur. Ahilik; din, dil, ırk, cinsiyet, zenginlik fakirlik farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir” dedi.

Ahilik geleneğinin milli kimliğimizi oluşturan değerlerden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Borsa Başkanı Kaya “Asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşum olan Ahilik, ticaret ile ahlâkı buluşturan bir hayat düsturudur. İş hayatında başarıyı, eğitime, çalışmaya, alın terine, dayanışmaya, fırsat eşitliğine, dürüstlüğe ve iyi bir meslek ahlakına dayandıran; haksızlığa, yolsuzluğa, cahilliğe karşı çıkan Ahiliğin, çağdaş uygarlığın bugün kabul ettiği değerlere asırlar önce ulaşması dikkate değerdir. Ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan “ Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” felsefesi ile mesleğini icra edenin vicdanını kendi üzerine gözcü koyan Ahilik teşkilatı; medeniyetimizin gelişmesinde, kültür, sanat ve ticaret hayatının zenginleşmesinde, çalışma hayatında ahlaki değerlerin yerleşmesinde büyük rolü bulunan, helalinden kazanan, yerinde ve yeterince harcayan, ölçü ve tartı ehli olan, yararlı şeyler üretip topluma sunan insan Hak' ka ve halka dönük bir kurumdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere bütün ticaret erbabın Ahilik Haftasını kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim” ifadesini kullandı.

 

Başkan Murat Kaya, Ahilik Haftası'nı Kutladı