Tarsus Ziraat Odası'nda TÜRİB Tanıtıldı

• 03.09.2019

Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Ticaret Borsası işbirliğinde Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.'nin ( TÜRİB) tanıtımı üreticilere yapıldı.

TÜRİB’in başlıca amacının ve faaliyet konusu hakkında üreticilere yapılan bilgilendirme toplantısında; “5300 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere borsacılık faaliyetinde bulunmak olduğu ifade edildi.

Lisanslı depolara ürün teslim edecek Üreticiler ile ELÜS alım-satım işlemi gerçekleştirmek isteyen yatırımcıların  işlem yapmaya başlamadan önce TÜRİB’ e kayıt yaptırmak zorunluluğunda olduğu anlatılan tanıtım sunumunda gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı belirtilen bilgi ve belgelerle birlikte TÜRİB Acentesi Tarsus Ticaret Borsasına başvurmak suretiyle kayıt altına alınmasının zorunlu olduğuna değinildi.

Bunların dışında halen yürürlükte olan Lisanslı Depoların ÇKS kayıtlı üreticilere sağladığı faydalardan ve muafiyetlerden bahsedilen tanıtımda; ÇKS kaydı olan Buğday, arpa, mısır, ayçiçeği yetiştiricilerine depo kira, nakliye desteği, analiz, kredi faiz destekleri de anlatıldı.

Toplantı soru ve cevapların ardına son buldu.

Tarsus Ziraat Odası'nda TÜRİB Tanıtıldı