BORSAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

  • 30.04.2014
  • tarsustb

Borsamız 2014 Nisan Ayı Olağan toplantısı yapıldı.Borsa Meclisimiz Ticaret Borsası Tarım Ürünlerine Yönelik Depo, Büro ve benzeri  Yapım İşleri İnşaatı Yapım İşi’ne ait Tarsus Ticaret Borsası Meclisinin 16/04/2014 tarihinde yapılan olağanüstü toplantısında alınan 2-89/1 sayılı kararı ile kurulan İnşaat Komisyonun kararını gözden geçirerek neticelendirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya " İnşaatımızın yapım işine ait yüklenici firma belirlendi.Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim diyerek Meclis üyelerini yapılan faaliyetler kapsamında bilgilendirdi.Sözlerine devam eden Başkan Murat KAYA;

" Meclis Başkan Yardımcımız Mustafa Yavuz Ateş Akdeniz İhracatçılar Birliği Denetim Kurulu Üyeliğine seçilmişt,ir.Kendisini şahsım ve meclisim adına tebrik ediyorum.

Bilginiz üzerine Nisan ayı içinde gerçekleşen faaliyetlerimizi basından ve bizlerden haber alıyorsunuz.Sayın Meclis Başkanım, Değerli Meclis üyelerim, NİSAN ayı içinde gerçekleşen olağan toplantılarımızda görüşülen ve sonuçlandırılan gündemlerimize ait kararlarımız Yönetim Kurulu Karar defterlerimizde mevcuttur. Sizlerle paylaşmak istediğim ve NİSAN ayı içinde kararlarımızda da görüşülen faaliyetlerimiz hususunda bilgilendirmek istiyorum

*Yönetim Kurulumuzun 12/03/2014 tarih ve 386/7 sayılı gündeminde Kolektif hareketin gücünden yararlanarak, kurumların küreselleşmenin zorluklarını ortadan kaldırmaya destek olmaları için, ‘sorumlu kurumsal vatandaşlık ve sürdürülebilir kurumlar’  kavramını yaygınlaştırmaya çalışan UN Global Compact Türkiye bu sayede, gerek Türkiye içinde gerekse uluslararası düzeyde  özel sektör ve diğer sosyal paydaşlar ile işbirliği yaparak sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomiyi sağlamayı hedefleyen UN Global Compact ‘a (Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Grubu) İyi niyet mektubumuz gönderilerek üye olunmuştur. UN Global Compact’tan 10/04/2014 tarihli yazımız ile logolarının web sayfamız ve resmi yazışmalarımızda kullanma izni istenmiş olup, 16/04/2014 tarihli e-mail cevabı yazıları ilede logolarını kullanma iznimiz kabul edilmiştir.Resmi yazışma evraklarımızda ve web sayfamızda UN Global Compact üyeliğimize dair logolar kullanılmaya başlanmıştır.

*17-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Sekizincisi gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme fuarına Üyelerimizin ürünlerini tanıtması ve pazarlaması anlamında bir fırsat olacağını düşünerek fuara üyelerimizin katılımcı olmalarının desteklenmesi için Tarsus TSO ile 90 metre kare stand kiralandı.Üyemiz 11 firmanın bu standta yer alması sağlandı.Katılımcı firmalarımız ;

1-Okyay Gıda Sanayii Ve Ticaret A. Ş. (Helva, Tahin, Bal, Reçel)

2-Boltaç Zeytinyağı Ve Zeytin Ürünleri Değerlendirme Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. (Zeytinyağı, Sabun)

3-Tunca Gıda Temizlik Maddeleri Nakliye Otomotiv Sigorta Acenteliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi. (Nar Ekşisi)

4-Tunca Plastik (Plastik Şişe)

5-Doğan Plastik Ve Petro Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi (Plastik Palet)

6-Tunç Meşrubat Gıda Maddeleri Akaryakıt Nakliyat Pazarlama Dağıtım İthalat İhracat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi (Şalgam, Gazoz, Limonata)

7-Hoby Tekstil Gıda Hayvancılık Temizlik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi (Defne Yaprağı, Baharat)

8-Ateşler Bakliyat - Ali Ateş (Siyah Pirinç, Mısır)

9-Ateşler Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi (Çerez Çeşitleri)

10-Süzen Zeytinleri (Siyah Zeytin)

11-Çukurova İrmik Un Yem Mısır Gıda Nakliyat Akaryakıt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi (Mısır Unu, Mısır İrmiği)

 

 

*Bu ay içinde personellerimiz 2014 yılı faaliyet takvimiz içinde yer alan Etkili İletişim Teknikleri konusunda 8 saatlik eğitimlerini tamamladılar.

*30 Mart Yerel Şeçimleri sonrası Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus belediyesi Başkanları ziyaretimizi hep beraber gerçekleştirdik.

*Adana Ticaret Borsasının 100. yıl kutlama töreni ve yeni borsa kampüsü temel atma törenine katıldık.Aynı gün, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüsey Sözlü bçlge başkanlarımız ile birlikte ziyaret edildi. Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında Adana Ticaret Odasında bölge toplantısını gerçekleştirdik.Bu toplantıda Sayın Rıfat Bey dünya ile bütünleşen Türkiye’nin artık küresel ekonomiden bağımsız hareket edemediğini belirttiği dünya da oluşan 7 ana trende dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu bu trendleri şöyle sıraladı:

“1- Dünyanın finans haritası değişiyor. Son 10 yılda 3 farklı dönem yaşandı. Şimdi azalan finansman dönemindeyiz. Para, eskisi gibi kıymetli ve değerli hale geliyor. En çok cari açık veren 10 ülke ile fazla veren 10 ülke farkı yüzde 13.9 iken yüzde 6.6’ya indi. Küresel piyasalarda dengesizlik azaldı.
2- Ticaretin kuralları değişiyor. ABD ve AB arasında öngörülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı dünya ticaretinin üçte ikisini domine ediyor. Anlaşma gümrük birliği, standartlar ve yatırımları kapsayacak. Dünyada bugüne kadar görülmemiş bir yeni dönem başlayacak. Türkiye’nin bu oluşumun içinde yer alması için karar alma mekanizmalarının mutlaka konuya odaklanması lazım. Aksi takdirde bize sadece Rusya, Çin, Hindistan ve Afrika pazarları kalıyor.
3- Enerjide dünya haritası değişiyor. ABD kaya gazı ile enerji maliyetini yüzde 70 düşürüyor. Bu maliyetteki düşüşten dolayı Amerika tekrar dünyanın üretim üssü olmaya yöneliyor. Asya- Pasifik’e maliyetlerin yüksekliği nedeniyle giden ABD sermayesinin geri dönüp dönmeyeceği de tartışılıyor.
4- Orta sınıf dünyada büyüyor. Her yıl 2 Türkiye kadar az gelirli nüfus orta gelirli gruba yükseliyor. Bu gelir grubu 2020’de 3.2 milyar kişiye, 2030’da 5 milyar kişiye ulaşacak. Orta sınıfın artışına bağlı olarak tüketim arttıkça ortaya müthiş bir üretim potansiyeli çıkıyor.
5- Şehirler öne çıkıyor. Orta sınıfın büyümesiyle ülkeler yerine şehirler öne çıkıyor. Şu an 600 şehir dünya ekonomisinin 30 trilyon dolarını, yani yarısını oluşturuyor. Bu 600 şehrin ekonomisi 10 yıl sonra 64 trilyon dolara çıkacak ve dünya ekonomisinden yüzde 60 pay alacak.
6- Rekabette girişimcilik ana unsur. ABD’nin Silikon Vadisi’nde bile yatırımcıların yüzde 35’i yabancı.
7- İnternet ekonominin belkemiği haline geliyor. E ticaret internet üzerinden ilerliyor. Türkiye’de e-ticaretin payı yüzde 1 ama İngiltere’de yüzde 14. Sunduğu kolaylıklar ve maliyet düşürücü özellikleri ile ticaret internet üzerinden büyüyecek.”

Bei dinlediğiniz için teşekkür ederim.

BORSAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
BORSAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
BORSAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
BORSAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI