BİLİNMEYEN TARSUS

• 30.04.2014

Tarsus Ticaret Borsası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası bugün eş zamanlı olarak yapılan meclis toplantısı sonrası “Bilinmeyen Tarsus” konulu konferans verildi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Borsa salonunda düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Tarsus’ta yaşayanların önemli bir bölümünün 10 bin yıllık geçimişi bulunan ve dünyanın en eski yerleşim birimlerinden olan Tarsus’un tarihi ve kültürel yerlerini tam anlamıyla bilemediğini belirterek, “İşte bu nedenden dolayı Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Tarsus’un tarihi ve kültürel değerleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek amacıyla işe bu konferansla başladık” dedi.

Tarsuslu Araştırmacı yazar, ressam Hikmet Öz, Tarsus’un 10 bine yaklaşan bir geçmişe sahip, dünyanın en eski kentlerinden birisi olduğunu söyledi.

Konferansa Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Emniyet Müdür Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Bnb. Bahadır Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir Tarsus Ticaret Borsası ve TSO Meclis Üyeleri  katıldı.

BİLİNMEYEN TARSUS