Başkan Murat Kaya'nın Akdeniz Gazetesi'ne Röportajı

  • 29.07.2019
  • tarsustb

TARSUS Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, ülkemizin ekonomik olarak kalkınmasında ihracatın büyük öneme haiz olduğunu söyleyerek, ihracat konusunda yeni pazarlar bulunması gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Murat Kaya, Akdeniz Gazetesine yaptığı açıklamasında  Borsa'nın çalışmaları hakkında bilgi vererek, yatırımlara, ihracatın arttırılmasına ve yeni pazarların bulunması konularına dikkat çekti.

Röportajda;

Tarsus Ticaret Borsası olarak geçtiğimiz yıllarda başlattıkları “AB’deki potansiyel pazar ülkeler hangi dönemlerde, ne istiyor?” konusunda yaptıkları ve takvime sunup üyelerine dağıttıkları çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğine dikkati çeken Başkan Murat Kaya, “Bu şekilde, üyelerimizin ihracatında %100’ün üzerinde bir artış sağlandı. Yine UR-GE projemiz kapsamında üyelerimizin ihracat rakamlarında %120 artış var. Projelere dahil olmayan üyelerimize de bu konuda destek veriyoruz” diye konuştu.

Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusuna da değinen Başkan Murat Kaya, proje alanının muazzam özelliklere sahip olduğunu hatırlatarak, “Bu proje ile ilgili, proje ortağı olan Tarsus Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaynak konusunda destekleri olacak. Yine Hükümetimizden de kaynak konusunda destek geleceğine inanıyoruz. Projenin hayata geçeceği alan Türkiye’de ender bulunabilecek bir bölge. Umarım bu projemizle ilgili en kısa sürede altyapı çalışmaları başlayacaktır” dedi.

Başkan Murat Kaya'nın Akdeniz Gazetesi'ne Röportajı