Başkan'ın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlaması

  • 17.03.2019
  • tarsustb

Başkan Murat Kaya, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve  Şehitleri Anma gününün 104. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesaj yayınladı,

Başkan Murat Kaya, kutlama mesajında şunları kaydetti:

"Çanakkale Zaferi, bir milletin yokluk içinde ve tüm olumsuzluklara rağmen  iradesini, inancını, azmini, kahramanlık ve fedakârlığını gösterdiği bir savaş olmaktan öte bir ulusun asla esaret altına alınamayacağının ilanıdır."

Bu vatanın evladı mert ve yüreklidir. Bu milletin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi tarihin her safhasında bu milleti güçlü kılmıştır.Bugün, özgürlük ve vatan için gerektiğinde neleri feda edebileceğini, kadını, erkeği, çocuğu genci ve yaşlısıyla varoluş ve bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan Büyük Zaferimizin 104. yıldönümünde; bir milletin gücünü dünyaya duyurduğu kahramanlık destanımızın ruhunu içimizden kimse alamaz, bizleri bu ruhtan hiç kimse mahrum edemez. Gelecek nesillere bu ruhu  aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmekteyiz. Bu günümüzü bizlere hediye edenlere olan bu borcumuza, devletimize sahip çıkarak ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyarak ödemek zorundayız.Nesilden nesile ilham kaynağı olan, yol gösteren ve büyük bir öneme sahip Çanakkale Zaferimizin mukaddes ruhunu, bu vatanın korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük için verilen mücadelenin timsali olarak idrak etmeliyiz.

Bugün sahip olduklarımızın değerini anlayabilmek için kahramanlık destanlarıyla dolu tarihimizi çok iyi bilmemiz lazım. Geçmişimizi unutmamamızı , şu an yaşadığımız bu vatan topraklarını ne büyük mücadeleler ve fedakârlıkların neticesinde elde ettiğimizi neslimize de çok iyi anlatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.

Başkan'ın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve  Şehitleri Anma Günü Kutlaması