Başkan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı; "Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye"

  • 07.03.2019
  • tarsustb

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya "Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun, hem ailenin temelidir." dedi.

Başkan Murat Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bizim medeniyet değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.’ Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir.

Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye.

Bugün en az erkekler kadar kadınların da iş dünyasına vereceği katkıyı teşvik etmeli ve desteklemeliyiz.Üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımızın bu başarıları bizim uygarlık karnemizdir.

Bu noktada kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatın içine dahil edilmesi, eşit, onurlu ve saygın bir yeri olması, hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanınmalı ve önlerini açmalıyız.

"Kanayan bir yaradır kadına şiddet."

Ne acıdır ki; günümüzde kadınlarımızın hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsedemiyoruz.Kadına yönelik şiddetin artık bir son bulması için tüm toplum kesimleri olarak daha duyarlı olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi  iletiyorum.Dünyanın bütün çiçekleri size armağan olsun.

 



Başkan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı; "Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye"