Tarsim Bilgilendirme Toplantısı Borsada Yapıldı

  • 28.02.2019
  • tarsustb

İlçe Tarım Müdürlüğü ile TARSİM Adana Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı" Tarsus Ticaret Borsası toplantı salonunda yapıldı. Yapılan toplantıya İlçe Tarım Müdürlü Hayri Erdoğan, İl Tarım Müdürlüğünden Sabit Altıntaş,  TARSİM Adana Bölge Müdürlüğü’nden Uzmanlar Sayın Osman Ağiç ve Sayın Kerem Sarıbaz. Tarsus Ziraat Bankası Müdürleri ile üreticiler bir araya geldiği toplantıda Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin işleyişi ve uygulamaya alınan yenilikler hakkında bilgiler verilerek, katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Toplantı İlçe Müdürü Hayri Erdoğan'ın konuşmalarıyla başladı. Erdoğan, konuşmasında;"Risk ve Belirsizliğin yoğun olduğu tarım sektöründe son dönemlerde artan iklim değişikliklerine bağlı olarak üreticilerimizin mağduriyeti çoğalmaktadır. Devlet destekli Tarım Sigortası ise hastalıklar ve doğal afetler sonucunda oluşan bu mağduriyetlerde üreticilerimizin güvencesi olmakla birlikte Devletimiz bu sistemi "Yarısı Sizden Yarısı Bizden" sigorta primi şeklinde destekleyerek üreticilerin mağduriyetlerini en aza indirmeyi hedeflemektedir." dedi.

Konuya ilişkin TARSİM Adana Bölge Müdürlüğü uzmanları da  teknik anlamda karşılaşılan sorunlar, üreticilerin ve teknik personelin bilmesi gereken konularda bilgilendirme yaptı. Konuya ilişkin teknik personellerle bilgi alış verişinde bulunuldu.

Tarsim Bilgilendirme Toplantısı Borsada Yapıldı
Tarsim Bilgilendirme Toplantısı Borsada Yapıldı