Şubat Ayı Meclis Toplantısında, Tarsus Tanıtım Filmi ve İstihdam Seferberliği 2019

  • 28.02.2019
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirdi.

Şubat Ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel Başkanlığında, gerçekleştirildi.

Toplantıda, gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardına Başkan Murat Kaya, Tarsus Ticaret Borsası'nın faaliyetleri, katıldığı toplantılar ve ziyaretler hakkında Meclis Üyelerine bilgi verdi.

Toplantıda, "Tarsus'un Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak yaptırılan 3 yabacı dil destekli  Tarsus Tanıtım filmi meclis üyeleri tarafından  izlendi.

Meclis toplantısında ;TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Hazine ve Maliye Bakanı  başkanlığında gerçekleşen ,Bakanların oda ve borsaların başkan ve meclis üyelerini katıldığı Borsayı temsilen meclis üyesi Nail Uçak'ın katıldığı İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısının içeriği meclis üyelerine aktarıldı.

İstihdam Seferberliği 2019' kapsamında uygulanacak destekler ;

 -İşverenler  Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için,3ay boyunca prim ve verginin anında ücret ödemeyecek,

-İşverenler Aralık 2020’ye kadar her yeni istihdam için,12 ay süresince SGK primlerini ve vergileri ödemeyecek.

- Kadın, genç ve engelli istihdamında ise bu destek 18 ay.  İmalat ve bilişim sektöründeki istihdamlarda ise daha yüksek tutarlarda prim desteği verilecek.

-Ekonomik sebeplerle işyerinin tamamında ya da bir bölümünde çalışma sürelerinin geçici olarak azaltmak veya faaliyetini durdurmak zorunda kalan işverenlere,3 ay boyunca çalışılamayan dönem için çalışanlarının ücretleri devletten olacak.

- Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak.

- 2019 yılı için 12 ay süreyle,çalışan sayısı 500’ e kadar olan işverenlere aylık 150 TL, 500 ve üzeri çalışanı olan işverenlere aylık 101 TL asgari ücret desteği verilecek.

-SGK primlerini düzenli ödeyen işverenlere 5 puanlık indirim devam edecek,

-Kalkınmada öncelikli 51 ilde,işverenler tarafından ödenmesi gereken SGK primlerinin 5 puanlık indirimine ilave olarak 6 puanlık ek indirim devlet tarafından ödenecek.

-İşbaşı eğitim programlarına katılan kursiyerlerin 3 ay, imalat ve bilişim sektörüne  6 ay, siber güvenlik , kodlama,yenilenebilir enerji gibi günümüzün ve geleceğin mesleklerine 9 ay boyunca ücret ve sigorta desteği devletten olacak.

- 2-5 yaş arası çocuğu olan kadın katılımcıların çocuk bakım destekleri de devlet tarafından sağlanacak.

Şubat Ayı Meclis Toplantısında, Tarsus Tanıtım Filmi ve İstihdam Seferberliği 2019
Şubat Ayı Meclis Toplantısında, Tarsus Tanıtım Filmi ve İstihdam Seferberliği 2019