Yeni Girişimcilere İŞKUR ve Borsa'dan Ziyaret

  • 15.02.2019
  • tarsustb

Tarsus İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret Borsası İşbirliği kapsamında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonrasında iş yeri açan girişimciler ziyaret edildi.

En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilinciyle hareket birlikte hareket eden iki kurum Tarsus'un ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini hızlandırmanın ve rekabet gücünü artırmanın gayesi içinde KOSGEB destekli girişimcilik kurslarını planlamaktır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programı kapsamında risk alabilen, farkındalık oluşturan yenilikçi, kendi işinin patronu, yeni girişimci adaylarının kendi işletmesini kurarak iş yerlerini açan Temel İletişim işletme sahibi Mehmet Temel ile Lezzetlihediye.com işletme sahibi Cemile Deniz ziyaret edilerek, KOSGEB desteklerinden ne şekilde yaralandıkları, karşılaştıkları sorunlar, iş potansiyelleri ve iş fikirlerinin doğuşu konularında istişarede bulunuldu. Açılan işyerlerinin kendisini geliştirmesi, büyümesi, rekabet edebilmesinin önemine değinilen ziyaretlerde işyeri sahiplerinin vizyonları üzerine değerlendirmelerde de bulunuldu.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi alarak iş yeri açan girişimcilere desteklerini esirgemeyen Tarsus Ticaret Borsası'na ziyaretten dolayı teşekkür eden yeni girişimcilere İŞKUR Müdürü Kürşat Dal tarafından da İŞKUR'un verdiği teşvikler ve destekler anlatıldı.

Girişimcilere ‘Sevdiğiniz işi yapın’ önerisinde bulunan Borsa girişimcilik eğitmeni Fatma Temel tarafından da yeni iş yeri açan işletme sahiplerine KOSGEB tarafından sunulan teşvikler ve destekler anlatıldı.

Tarsus Ticaret Borsası'nda gerçekleşen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde, kişisel gelişim ağırlıklı eğitimlerde KOSGEB süreçleri, devlet desteklerinin neler olduğu, iş planlaması oluşturmayı anlatan atölye çalışmaları yer alıyor. Girişimcilerin uygulamalı girişimcilik eğitimi aldıktan sonra yaşayacağı süreçler hakkında bilgilendirme yapılarak süreç takip ediliyor. Derslerde girişimci kimdir, özellikleri nelerdir, pazarlama politikaları nelerdir sorularına yanıtlar veriliyor. Girişimcilerin ‘Swot’ analiziyle güçlü, zayıf yönlerini, fırsatları ve tehditleri tanımasına da yardımcı olunuyor.

Yeni Girişimcilere İŞKUR ve Borsa'dan Ziyaret
Yeni Girişimcilere İŞKUR ve Borsa'dan Ziyaret
Yeni Girişimcilere İŞKUR ve Borsa'dan Ziyaret