Başkan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

  • 02.12.2018
  • tarsustb

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Murat Kaya , engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları için herkesin duyarlı davranmak zorunda olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Toplumları sosyal ve kültürel anlamda zenginleştirecek ve güçlendirecek değerlerin başında gelen çağdaş toplum anlayışının bir parçası olan eşitlik ilkesi ile engelli olan vatandaşlarımıza da aynı his ve duygu ile yaklaşmak doğamızın gereği olmalıdır. Önce "İNSAN" diyen, İNSANI "Yaratılmışların en şereflisi" olarak gören bir inancın sahibi olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermeliyiz. Toplumdaki dezavantajlı bireylerimize sunacağımız hizmetler ile toplumsal refah ve gelişmişlikten her vatandaşımızın eşit şekilde yararlanması noktasında atacağımız adımlar hususunda toplumsal ödevlerimizi nitelik ve nicelik ayırt etmeksizin yerine getirmemiz gerekmektedir. Bu noktada ancak, engelli olmanın dezavantaj olmadığı, engelin bizler tarafından yaratılmadığı sürece toplumsal refahtan söz edebiliriz. Eşitlik ilkesi çerçevesinde engelli hakları için göstereceğimiz duyarlılığın, hissiyatın bir lütuftan ibaret olmadığını bilmek insanlığımızın ve toplumumuzun sosyo- kültürel zenginliğinin ifadesidir. Engelli bireylere dönük gerçekleştirilecek her türlü çalışma, fırsat eşitliğini arttırarak engelli bireylerin toplumsal hizmetlerden en az engelli olmayan bireyler kadar faydalanabilmesini sağlayacağı için ülkemizi de çağdaş toplumlar seviyesine çıkaracak en önemli özelliklerden biri olacaktır. Engellilerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıyız

Her kesimin engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en kalbi hislerimle kutluyorum." dedi.

Başkan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı