ALATA Müdürü Dr.Davut Keleş'in Ziyareti

  • 21.11.2018
  • tarsustb

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr.Davut Keleş ve M. Murat Hocagil (Bölüm Başkanı) Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya'yı ziyaret etti.

Kurum Müdürü Dr. Davut Keleş kurum ve kuruluşların desteğinde yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdiği ziyaretinde, Başkan Murat Kaya ile  projelerin daha aktif hale nasıl getirilebileceği konusunda da fikir alışverişinde bulundular. Üniversitelerin sağlayacağı her türlü destek ve işbirliğinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Keleş, uygun işbirlikleriyle, ekonomik kalkınmanın doğru orantılı olduğunu belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Murat Kaya, " Öncelikli olarak iyi bir sinerji oluşturulması gayesini içimizde taşımalıyız. Bu noktada kurulması için çalışmalarını yürütüğünüz ve bizimde ortak olduğumuz Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici Anonim Şirketi 'nin Tarsus Gıda İhtisas OSB ile aynı faaliyet alanında bulunmasını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Gerekli altyapıyı oluşturmaya başladıktan sonra tarım sektörünün kalbinin Tarsus olacağına inanıyorum. Bu faaliyeti, Türkiye’de ve bölgede stratejik öneme sahip bir alan olarak değerlendirmemiz şart." ifadelerini kullandı.

ALATA Müdürü Dr.Davut Keleş'in Ziyareti