Kırsaldaki Köylerimizde Üye ve Üreticilerimizle Buluştuk

• 17.02.2014

Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Süt Üreticileri Birliği ile işbirliği içerisinde Tarsus'un Dörtler Mevkii'nde gerçekleştirilen Buğday'ın gübrelenmesi, bakımı,ayçiçeği ekimi ve hasadı, bağ bakımı, ilaçlanması konularında kırsal köylerimizde üreticilerimiz ve alım yapan üyelerimizle beraber ortak bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Borsa Başkanımız Murat Kaya oluşturulan ortak platformada eş başkanlık yaptılar.Ürünlerimizin daha kaliteli ve verimli yetiştirilmesi konularına değinen İlçe Tarım Müdürümüz Hayri Erdoğan " Mevsim itibarı ile kurak günler geçirmekteyiz.Beklenilen yağışlar olmamıştır.Bu yüzden ürünlerin bakımı son derece önem arz etmektedir." dedi.Başkanımız Murat Kaya, " Bölgemizde yetiştirilen ürünlere daha yüksek fiyatta alıcı bulabilmemiz için öncelikle bakımlarının çok dikkatli yapılması gerekmektedir.Bakımı iyi yapılan ürünün hem kalitesi hemde verimi yüksek olmaktadır.Ürünün amaca uygunluğunu, tüketici talep ve istekleri ile kalitesi belirler. Yetiştirici açısından; yüksek verimli, hastalık ve zararlılara dayanıklı, üretim maliyeti düşük ve  yüksek gelir getiren ürün kalitelidir.Tüccar açısından; temiz, sağlam, dolgun, hastalıksız ve pazar talebi yüksek ürün kalitelidir.Sanayici açısından pazarlayıcı ve tüketici istekleri  son ürüne yönelik kaliteyi belirler ve bunu karşılayan ürün kalitelidir. Kaliteyi yükseltmenin esası, yöreye ve yetiştirme ortamına iyi uyum sağlamış, tescilli çeşitleri üretmektir.Bu manada herkese bol, bereketli bir sezon dilerim." dedi.

Kırsaldaki Köylerimizde Üye ve Üreticilerimizle Buluştuk