Tarsus Ticaret Borsası'ndan, Nizip Ticaret Borsasını Ziyaret

• 10.09.2018

Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ile Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel ve beraberindeki heyet kıyaslama çalışması yapmak, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Nizip'e gitti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sistemi kapsamında borsalar arası uyumu sağlamak, borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve iyi uygulamaları tespit etmek amacıyla Nizip Ticaret Borsası'nı ziyaret eden heyet iki kurum arasında bir dizi görüşmelerin ardına kıyaslama toplantısı gerçekleştirdi.

Daha önce belirlenen program doğrultusunda, Nizip Ticaret Borsası ev sahipliğinde samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret ve toplantıda karşılıklı olarak ticari ve ekonomik değerlendirmeler yapıldı. Her iki bölgenin yatırım ve tarım alanları, karşılıklı olarak değerlendirildi. İlçeler arasındaki tarihi bağlarının yeniden ve daha güçlü olarak kurulması için benzer çalışma ziyaretlerinin arttırılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

Ziyarete ev sahipliği yapan Nizip Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mahmut Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ahmet Polat ve Genel Sekreter M. Eray Ölçal bundan sonraki süreçlerde de bu tip ortak çalışmaların yapılması gerekliliği üzerinde durdular.Meclis Başkanı Mahmut Şahin ziyaretten duyulan memnuniyeti ifade ederek "Bu tür çalışmalar kurumlar arası iyi uygulamaları paylaşmak ve üyelerimize daha kaliteli hizmet sunmada vizyonumuzu geliştirmektedir.” dedi.

Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, “Akreditasyon sistemi kapsamında gerçekleştirdiğimiz kıyaslama çalışmasının her iki kurum için de çok verimli olduğunu düşünüyorum. Misafirperverliğiniz bizleri ziyadesiyle memnun etti. Sizlere , Genel Sekreterlerimize ve borsa personellerinize yakın ve samimi ilgisinden ötürü de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus'un bölge ekonomisinde ve ticaretinde lokomotif bir kurum olduğunu ifade eden Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel ise, Tarsus ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Akredite olarak üyelerine 5 yıldızlı hizmet veren kurumlar, daha sonra her iki oda arasında kıyaslama çalışmasına geçti.Genel Sekreter M. Eray Ölçal Borsa hakkında bilgiler verdi.Her iki kurumun üye profili, hizmetleri ve projeleri konuşularak iyi uygulamalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Her iki borsadaki, verilen hizmetler karşılaştırılarak uyumluluk ve kıyaslama değerlendirmeleri yapıldı.Nizip Ticaret Borsası’nda gerçekleşen kıyaslama toplantısına, Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ahmet Polat, Nizip Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mahmut Şahin, Genel Sekreter Eray Ölçal, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel, Genel Sekreter Hasan Şanlı, Muamelat Memuru Elif Köksal, Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz, Tescil Memuru Osman Şahin, Yönetici Asistanı Ezgi Fındık Güngör, Tahsilat Memuru Ali Fuat Tekeli  ve Nizip Ticaret Borsası personelleri katıldı.

Tarsus Ticaret Borsası'ndan, Nizip Ticaret Borsasını Ziyaret