İhracat Olmadan Kalkınma Olmaz; İnadına İhracat

  • 30.08.2018
  • tarsustb

Sektörlerin taleplerinin de dikkate alınarak Yeni Ekonomi Modeli ile Türkiye'nin geleceği adına önemli bir adım atıldığına değinen Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, son günlerde kalınan ekonomik saldırılara rağmen iş dünyasının bu dönemden ancak üreterek ve ihracat yaparak çıkabileceğini ifade etti.

Başkan Murat Kaya, üyelerinin ihracatına ve üretimine yönelik projelerini kurum olarak desteklediklerini, bu kapsamda dış ticaret uzmanı personellerinin ihracat konusunda üyelerinin iş yerine kadar giderek üretime ve ihracata değer sağlayacak eğitim desteği verdiklerine değinerek," Daha güçlü bir ekonominin temelleri olacak politikaların peş peşe devreye girmesiyle, Ülkemize karşı başlatılan ekonomik saldırıları sübvanse etmek, etkilerini kırmak amacıyla  kurumlarımıza ,iş dünyamıza daha da çok görev düşmektedir.Kurum olarak yürüttüğümüz URGE projemiz kapsamında yer alan üyelerimize ve ayrıca ihracatı daha iyi yapabilmeyi hedefleyen proje kapsamında olmasa dahi talep eden, isteyen tüm üyelerimize dış ticaret ve ihracat konularında yardımcı oluyoruz. Üyemizin iş yerine kadar giden dış ticaret uzmanımız ihracat kapsamında yapılması, bilinmesi gereken tüm konularda üyelerimize bilgi, eğitim ve destek veriyor. Kurum olarak gerçekleştirdiğimiz ortak akıl toplantıları, üyeleri yerinde ziyaret, ihracat eğitim talepleri, bitki koruma, bitki zararlıları ile mücadelede paydaş birlikteliği sayesinde; üreticilerimizle, tüccarlarımızla, ihracatçılarımızla güzel bir sinerji yakaladık. Bu sinerji sayesinde tüm ürünlerde yaptığımız çalışmaların meyvesi olarak ihracat artışı yakaladığımıza inanıyoruz.

Genel bir sorun olarak ortaya çıkan, etkin bir çözüm üretemezsek gelecek sene de sorun olarak yaşayacağımız Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele gündeme gelir gelmez proaktif adımlar attık.  İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile bir araya gelerek üretici ve ihracatcı eğitim toplantılarını anında organize ettik. Amacımız gelecek sene kayıpsız hasat elde etmeyi başarmak.

İHRACAT OLMADAN KALKINMA OLMAZ; İNADINA İHRACAT

Türkiye, ihracatla kalkınmak zorunda olan bir ülkedir.İhracata dayalı olarak yatırım yapmak, ihracatla küresel piyasalarda başarılı olmamız lazım. Bu noktada önümüzdeki süreçte Ur-Ge projelerimiz kapsamında yer alan üyelerimize ve ihracat yapmak isteyen üyelerimize eğitim, danışmanlık desteğimiz de devam edecektir.

ÜRETİCİMİZİN UCUZ MAL SATMASINI İSTEMİYORUZ,

Özellikle tarım ve tarım ticaretinde ciddi bir planlama ile ihtiyaç duyulan, yetiştirilmesi, üretilmesi gereken ürünlerin neler olduğunun tespitine önem vermemiz gerekiyor. Bu noktada; Üreticinin ürettiğini, yetiştirdiğini ucuz fiyata satmasını istemiyoruz ama istenen standartlara uygun üretim konusunda onları teşvik etmeli onlara destek vermek , bilgi aktarma zorunluluğumuz da var.Ürünlerini gerçek değerleri ile satması için el ele vererek mücadele edeceğiz. Bunun için önce ürünümüzü sağlıklı üreteceğiz, ilaç kalıntılarına, zararlı mücadelesine dikkat ederek kurumlarımızla, tüccarımızla, ihracatçı firmalarımızla birlikte çalışacağız ve ürünümüzü dünyaya hak ettiği değerle pazarlayacağız. Tarsus Kazanacak, Ülkem Kalkınacak."

COĞRAFİ ÜRÜNE SAHİP ÜRÜNLERİMİZİN SAYISINI ARTTIRMALIYIZ

Bugün Türkiye'de çok büyük değerlere sahip yetiştirdiğimiz ürünler var. Bu ürünlerin ve markalarımızın tanıtılması, değerlerinin artması kentimizin tanıtımına daha da katkı sunacaktır. Tarımda modern yöntemleri kullanarak verimi artırmamız şart ise kaliteli ve sağlıklı üretim yapmamız için nasıl ürettiğimizi de iyi takip edebilmeliyiz. Tarsuslu üreticilerimizle birlikte bu ürünleri tüketici ile buluşturanlarında, ihracatçılarımızın da  global pazarlarda ki gelişmelere uygun olarak üreticilerimize  destek vermesi gerekiyor. Tarsus'u hep birlikte iyi bir motivasyonla hak ettiği yere ulaştırmak adına var gücümüzle çalışacağız.

Kurum olarak Tarsus'a, yöremize özgü Tarsus Sarıulak zeytin çeşidimizin Coğrafi İşaretini alarak yurt içinde marka tanıtımlarımıza başladık. Bu amaçla, mevcut pazarlardaki konumumuzu güçlendirmek, markalı ihracatı arttırmak, üretici ve tüketiciyi bilinçlendirmek ve tüketimin artışını sağlamak istiyoruz.

KOBİ VE GİRİŞİMCİLERE VERİLEN DESTEĞİ ÖNEMSİYORUZ

Zor ama aşılması kolay bir dönemden geçiyoruz. Bu süreci kolay kılacak birliktelik ruhumuzdur.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın kısa bir süre önce açıkladığı, genel bütçeye ilave yük getirmeyen işletmelerin KOSGEB’e olan borçlarına 2019 yılına kadar erteleme getirecek, ihracat desteği, yatırım teşvikinde kolaylık sağlayacak, girişimci desteğinin arttırılacağı KOBİ, sanayici ve girişimciler için açıklanan destek ve önlem paketini önemsiyoruz.

Hepimiz, Ülkemizi ve Tarsus'u bir adım daha ileriye taşıyabilmek için çalışıyoruz Tarsus'un geleceği için projeler üretiyoruz.Yürüttüğümüz projelerle, yaptığımız faaliyetlerle örnek borsa olmayı sürdürüyoruz. Sektörel faaliyet alanlarında yaşanan sorunlara çözüm üretmek, bunları yetkili makamlara ileterek ve yaşanan gelişmeleri anında paylaşarak daha iyi olmaya gayret ediyoruz. Bugün gelinen noktada içerde ve dışarıda Türkiye'nin ekonomik hayatı çökertilmek isteniyor. Biz işadamları buna izin vermeyeceğiz.Ülke olarak büyüme tahminlerini gerçekleştirebilecek güce ve kapasiteye sahibiz.İhracat hedeflerini aşarak, yerli üretimi destekleyerek, yolumuza devam edeceğiz.

Her şeye rağmen cesaretle çalışan iş adamlarımıza  teşekkürlerimi sunuyorum.

İhracat Olmadan Kalkınma Olmaz; İnadına İhracat