Pamukta Yeni Sezona Ait Sektör Toplantısı Gerçekleşti

  • 15.08.2018
  • tarsustb

2016 ve 2017 de yüzleri güldüren Türk pamuğu, ekim alanlarının yüzde 20’ye yakın genişlemesiyle 2018’e daha umutlu giriyor.

Tarsus Ticaret Borsası Çırçır Komisyonu ile birlikte Tarsus'ta faaliyette bulunan Çırçır fabrikaları ile çiğit yağı üreticisi firmalarında katıldığı sektör toplantısında Çekirdekli pamuk Randıman ve fire Oranları yeniden düzenlendi. Ayrıca toplantıda Tarsus Çırçır Ve Prese Fabrikalarında 2018-2019 Pamuk Sezonunda Çekim Ve      Diğer Konularda Uygulanacak Esaslar Ve Ücretler konusu da  belinlendi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karaer "Doğru politikalar ile pamuk üretiminde 1 milyon tonu aşmasının hayal olmadığını belirterek  ‘havza modeli’nin pamuk ithalatını düşüreceğinide değindi.

Sektör toplantısında çıkan sonuçlar;

1-Türk tekstil sektörünün yıllık pamuk ihtiyacının 1.5 milyon tona ulaştığı göz önüne alındığında, pamukta dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması,

2- Son 2 yıldır, fiyatların üreticileri memnun ettiği, bu fiyatların önümüzdeki sezonlarda da aynı kalması temenni edildi..

Sektör toplantısında paylaşılan diğer bir konuda , uzun yıllardan bu yana ilk kez, Türk pamuğunun son 2 sezonda hak ettiği seviyelerden fiyatlandığı, üreticilerin kazançlarının memnuniyeti ile  bu yılın pamuk ekimindeki artışının temelini oluşturduğu, tekstil sanayimizde ise geçmiş yıllara nazaran stok miktarının daha düşük olduğu istişare edildi.

 

Pamukta Yeni Sezona Ait Sektör Toplantısı Gerçekleşti