Akdeniz Meyve Sineği Sektör Toplantısı Gerçekleşti

  • 02.08.2018
  • tarsustb

Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi kapsamında özel sektör sivil toplum ve kamu iş birliği sinerjisinin oluştuğu ilçemizde yaş meyve sebze işleme, paketleme ve pazarlama firmaları ile söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren tüccarların katılımlarının sağlandığı eğitim toplantısı 02.08.2018 tarihinde Tarsus Ticaret Borsasının ev sahipliğinde düzenlendi.

Tarsus İlçe Tarım  ve Orman Müdürlüğünün Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Kapsamında sürvey çalışmaları, eğitim faaliyetleri, toplu mücadele çalışmaları, tuzak dağıtımları gibi  zararlının mücadelesinde kullanılabilecek tüm enstüramanlarla mücadele planları dahilinde çalışmalarımız sürmektedir. 

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Akdeniz Meyve Sineğini bir sorun olmaktan çıkarmak en önemli vizyonumuz haline dönüşmüştür. Bu kapsamda tüm Teknik Personelimizle mesaimizi saha faaliyetlerinde geçirmekte  aralıksız Sürvey ve Eğitim faaliyetlerine devam etmekteyiz.,

TOPLANTIDA 2. TOPLU İLAÇLAMA İLANI YAPILDI

Toplantıda 02.08.2018- 08.08.2018 tarihleri arasında Akdeniz Meyve Sineğine Karşı  2. Toplu İlaçlama İlanına çıkıldığı kaydedilerek,toplu mücadelenin önemi vurgulandı. Hal komplekslerinde, zayi olan meyvelerin belediye zabıta ekiplerinin eşliğinde toplanması gerektiği, soğuk hava depoları ve yaş meyve sebze işleme tesislerinde zarar görmüş meyvelerin açıkta bulundurulmaması gerektiği, açıkta atık meyve bulunan alanların muhtarlık aracılığı ile belediye birimlerine haber verilerek bu alanların temizleme çalışmaların yapılması gerektiği anlatıldı.

Üretim alanlarında yere düşen meyvelerin siyah çöp torbalarına konulup ağzı bağlı bir şekilde güneşte bekletilmesi gerektiği, bu uygulama için çiftçilerimize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından poşet dağıtımı yapıldığı toplantıda anlatıldı.

TOPLU MÜCADELE İLE SONUÇLAR OLUMLU

Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Kapsamında ilçemizin tüm köylerinde ilk olarak 19-24 temmuz 2018 tarihinde, 2. Olarak da 02-08 Ağustos 2018 tarihlerinde Akdeniz Meyve Sineği Toplu İlaçlama ilanına çıkıldı. Tüm üreticilerimizin zehirli yem kısmi dal ilaçlaması yöntemi, ruhsatlı bitki koruma ürünlerini kullanarak ilaçlama yapması gerektiği belirtilen toplantıda şu ana kadar yapılan toplu mücadelenin fevkalade güzel sonuçları olduğuna dikkat çekildi.

Akdeniz Meyve Sineği Sektör Toplantısı Gerçekleşti
Akdeniz Meyve Sineği Sektör Toplantısı Gerçekleşti
Akdeniz Meyve Sineği Sektör Toplantısı Gerçekleşti