Ereğli Ticaret Borsası Tarsus'ta

  • 27.07.2018
  • tarsustb

Ereğli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü Başkanlığındaki Borsa heyeti bir dizi incelemeler ve TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında Tarsus Ticaret Borsası'na ziyaret gerçekleştirdiler.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel,Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Teke ve Genel Sekreter ile Akreditasyon Birimi tarafından karşılanan ziyaret heyetine, Başkan Yardımcısı Ali Seçer Tarsus Ticaret Borsasının işlevi ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel ise girişimcilik ve istihdama Borsanın katkıları ile ilgili konularda, Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Teke de besi ve süt sığırcılığı konularında Tarsus'un durumu hakkında bilgilendirmede bulundular.

Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü de, tarım ve buna bağlı sanayinin hızlı bir gelişme gösterdiği ilçelerinde üretilen mamullere yeni pazarlar bulmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Et ve sütten, bağ ve bahçe tarımına kadar tarımın hemen hemen tüm alanları için elverişli bir toprak yapısına sahibiz. Son yıllarda üretimde artış yaşıyoruz. Hedefimiz yeni pazarlar bularak, bunu daha da geliştirmek” dedi.

Borsalar arası işbirliği konularının görüşüldüğü ziyarette konuşan Tarsus'un bir tarım şehri olmasının yanı sıra, sanayisine katkı sağlayan Organize Sanayi Bölgesi, Bölgesel Havaalanı, Turizm Sahil Bandı, Tarsus Devlet Üniversitesi gibi devlet destekli yatırımların gelmesi ile daha çok üreten de bir şehir haline geldiği aktarıldı.Seçer, “Tarsus'ta tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için Borsa olarak taşın altına elimizi sokmaktan çekinmiyoruz. Yakın bir zamanda Lisanslı Depoculuk faaliyetine başlamayı planlamaktayız. Genel Sekreterliğimiz çalışmalara başladı.Aslında Tarsus , ülkemizdeki katma değerli tarımsal üretim bakımından ciddi bir potansiyele sahiptir. Öyle ki Tarsus üretim anlamında Türkiye'nin turfanda bölgesidir. Birçok tarımsal gıda ürününü, ilk önce üreeten yer olarak sofralarınızda Tarsus menşeili olarak görmektesiniz.Borsa olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri tarımı önemseyerek,  Tarsus'un tarımsal üretimdeki potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çektik ve sanayi ile birlikte tarıma da önem verilmesini dillendirdik. Tarsus Gıda OSB'ninde bu şekilde temellerini atmış olduk.

Ereğli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü de, “İlçemiz tarım ve hayvancılıkta çok ileri düzeyde. Sadece süt üretiminde Türkiye’nin yüzde 15’ini tek başına bölgemiz karşılıyor. Amacımız Ereğli’nin tarım ticaret hacmini, Ereğli’yi biraz daha dış pazarlara açarak yükseltmektir” dedi ve ilçenin tarımsal ve hayvansal üretimi anlamında detaylı bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra Borsanın hizmet alanı ziyaret heyetine gezdirilerek yapılan faaliyetler anlatıldı.

Ereğli Ticaret Borsası Ziyaret Heyeti

Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Ünlü, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Yaman             ,Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hakkı Kılıç, Meclis Başkanı Süleyman Yıldız, Meclis Üyeleri Cem İşeri, Çakır Taştepe, Eyüp Ercan, Osman Arslan, Abdurrahman Balcılar, Genel Sekreter Tuncay Tunç, Akreditasyon Sorumlusu Ebru Yanaroğlu, Akreditasyon Sorumlu Yardımcısı  Gülben Polat, EBYS Yöneticisi Ayşe Gül Yanaroğlu ve Personel Selim Yücel

Ereğli Ticaret Borsası Tarsus'ta
Ereğli Ticaret Borsası Tarsus'ta
Ereğli Ticaret Borsası Tarsus'ta
Ereğli Ticaret Borsası Tarsus'ta
Ereğli Ticaret Borsası Tarsus'ta
Ereğli Ticaret Borsası Tarsus'ta
Ereğli Ticaret Borsası Tarsus'ta
Ereğli Ticaret Borsası Tarsus'ta