Mersin Vergi Dairesi Başkanlığından Borsaya Ziyaret; 7143 Sayılı Kanun Ne Getiriyor

  • 18.07.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu toplantısının konukları Vergi Dairesi Başkanı ve Grup Müdürleri ile Tarsus Vergi Dairesi Müdürleri oldu.

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem GÜNGÖR, Grup Müdürleri Ahmet Tamer YILDIZ ve Bekir YİĞİT, Tarsus Vergi Dairesi Müdürleri Veysel KURT ve Ahmet HATİPOĞLU  ile birlikte Tarsus Ticaret Borsasına gerçekleştirdikleri; Borsa Başkanı Murat Kaya ile Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette; 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yapılandırılması ile ilgili Kanun kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vergi Dairesi Başkanı Güngör ziyarette yaptığı konuşmada; Borsa üyeleri ile onların iş ilişkisi içinde olduğu küçük veya büyük üreticileri de yakından ilgilendiren vergisel konularda her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek " Üyelerinizin, Tarsus'un hak ve menfaatlerini korumak, üyelerinizin işlerinin daha iyi gitmesi için projeler üreten bir kurumsunuz.Vergisel konularda vergi mükellefimizin, halkımızın sorunu bizlerinde sorunudur. Çünkü bizler sizlerle bir nevi iş ortağıyız. Bizler bu ortaklığı işbirliğine dönüştürme gayretindeyiz. Ülkelerin kendi finansmanlarını sağlamak adına, yatırımları yapma adına ana unsur vergidir. Vergiden anlayışımız ise adil bir vergi sistemi ve herkesin kazancı oranında vergilendirilmesidir. Biz bu anlamda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Konuşmasının devamında 7143 sayılı yapılandırma kanununa değinen Güngör, şunları söyledi:

"Tabi ki vergisini ödeyene % 5, matrah artırımı yapana % 15  indirim teşviki uygulanmakta ve yasal yükümlülüklerini yerine getiren mükelleflere 16 adet teşvik sunulmaktadır. Bu yasadan üreticinin, imalatçının, çiftçinin, esnafın, tüccarın yararlandırılması gerek. Burada her kesimi ilgilendiren bir yapılandırma durumu söz konusu. Özellikle peşin ödemelerde yüzde 95 e kadar faizlerin silinmesi söz konusu. Borcum var mı? diye soracaksanız vergi dairesinin interaktif vergi dairesi ile bilgisayardan , cep telefonundan kimlik numaranızı girerek kendinizin , işyerinizin borcu olup olmadığını rahatlıkla sorgulayabilirsiniz.Yapmamız gereken bu bağlamda konuyu üyelerinize duyurmanız ve 31.08.2018 tarihine kadar bu fırsattan yararlanmaları  adına sizlerin de desteklerini bekliyoruz."

YAPILANDIRMA KANUNU ÜYELERİNİZE İLK GÜN DUYURUSUNU GERÇEKLEŞTİRDİK

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Başkan Güngör ve grup müdürlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Borsa üyelerinin her türlü yasal sorumluluğunu yerine getirdiğini ifade eden sözlerinin ardından " Borsa olarak üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin içine danışmanlık faaliyetlerini de ekledik.Üyelerimizin rakip analizleri, sektörün ve piyasanın analizi,  yer seçimi gibi konularda danışmanlık hizmeti verilerek işletmecilerimize yatırımlarının yönlendirilmesi ve gelişi güzel işyerinin açılmasını önüne geçilmesini aşamasında rehberlik ediyoruz. Üyelerimizin SGK, Vergi Daireleri ve diğer kurumlarla olan ilişkilerinde yaşadıkları mali sorunlara 7143 sayılı yapılandırma kanunu bu anlamda büyük fırsat. Söz konusu yasa kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı ve SGK ile kamu kurumlarına olan borçlara ilişkin yapılandırma imkanı tanınmış olup, ödeme güçlülüğünün önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Bizde bu yasanın yayınlanmasına müteakip hemen duyurularımızı yaptık. Gazete ilanları, sosyal medya iletişimi, SMS, ve benzeri tüm iletişim yolları ile  İlgili kanunu anlattık ve tanıtmaya gayret ettik.İnşallah esnafımız, tacirimiz, sanayicimiz, üreticimiz, imalatçımız bu süreci çok iyi değerlendirerek bu kanunun fırsatlarından yararlanacaklarını umuyoruz." dedi.

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığından Borsaya Ziyaret; 7143 Sayılı Kanun Ne Getiriyor
Mersin Vergi Dairesi Başkanlığından Borsaya Ziyaret; 7143 Sayılı Kanun Ne Getiriyor
Mersin Vergi Dairesi Başkanlığından Borsaya Ziyaret; 7143 Sayılı Kanun Ne Getiriyor
Mersin Vergi Dairesi Başkanlığından Borsaya Ziyaret; 7143 Sayılı Kanun Ne Getiriyor