Borsadan Bir İlk; İşyerinde Dış Ticaret Eğitimi

  • 13.07.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası bir ilke daha imza atarak üyelerine " İşyerinde Dış Ticaret Eğitimi" projesi ile üye iş yerlerinde birebir dış ticaret eğitimi vermeye başladı.

İhracatı ülkelerin değil, firmaların gerçekleştirdiğine inanan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Borsa üyelerine istekleri doğrultusunda kendi işyerlerinde dış ticaret ve ihracat eğitimi verilmesini sağladı.

Türkiye'nin 2023 ihracat hedefine ulaşması için ihracatçı sayısını artırmak zorunda olduğuna dikkat çekmek amacıyla başlatılan bu girişim ile  borsa-üye, üye - borsa ilişkisi arttırılacağı gibi ihracat hedefi olan veya hiç ihracat yapmamış üyelere yararlanacağı teşvikler anlatılarak ihracata teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Borsa ihracat eksenini ve hacmini büyütmek, ihracat menzilini yükseltmek amacıyla Borsa Dış Ticaret Uzmanı  Pınar Alegöz'ü görevlendirerek ilk "DIŞ TİCARET ve İHRACATTA TEKNİK ENGELLER" konusunda istekli üyelerine eğitim verdirmeye başladı.

İşyerinde Dış Ticaret Eğitimi projesi kapsamında, Borsa Dış Ticaret Uzmanı  Pınar Alegöz URGE projesi kapsamında da yer alan CM Lojistik Ltd. ve Agrohoby Tarım Ürünleri Sanayi Ltd. firmalarını ziyaret ederek İhracatın Finansmanı, İhracat Müşterisi Bulma Yöntemleri, İhracatta Ödeme ve Teslim Şekilleri, İhracatta Kullanılan Belgeler vb. konularında  ilk eğitimleri vermeye başladı.

Borsa Dış Ticaret Uzmanı  Pınar Alegöz, başladığı eğitimlerde aldığı geri dönüşleri şu sözleri ile ifade eetti. "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler sektöründe faaliyet gösteren  Agrohoby Ltd. defne yaprağı, biberiye , kekik işleyerek 20’den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Firma ortağı Sn. Ali Yalçın, firma çalışanlarına ve ekibine sağladığımız Dış Ticaret Eğitimi  sonrasında memnuniyetini şu sözleri ile ifade ederek ’’ Eğitimin çok verimli geçtiğine inanıyorum, gelişen ve büyüyen ekibimizle birlikte yatırımlarımız da artacaktır’’ eğitimin amacına uygun bir proje olduğunu dile getirmiş oldu. Bunun dışında, kara, deniz ve hava taşımacılığında faaliyet gösteren ve aynı zamanda farklı sektörlerde ihracat yapan CM Lojistik Genel Müdürü Sn. Cem Bozkaya, çalışanlarının özellikle ‘’İhracatta Müşteri Bulma’’ konusunda bilgi sahibi olmalarının ihracat satışlarına ivme kazandırmada etkili olacağını belirterek Borsanın " İşyerinde Dış Ticaret Eğitimi" projesini desteklediğini belirtti."

Borsa istekleri halinde üyelerine kendi firmalarında, işyerinde  teorik bilginin yanı sıra pratik olarak da ihracat sürecinin de anlatılacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinin  verilmeye devam edileceğini açıkladı.

Borsadan Bir İlk; İşyerinde Dış Ticaret Eğitimi