Haziran Ayı İlk Yönetim Kurulu Toplantısından 2 Müjdeli Haber

  • 06.06.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Haziran ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Borsanın Haziran ayı olağan ilk Yönetim Kurulu toplantısında, TOBB 'nden ulaşan 7143 sayılı kanunla ilgili " Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun" düzenlemeler istişare edildi.

Toplantının ardına ,Başkan Murat Kaya, Borsa Üyelerine 2 önemli Müjdenin haberini verdi.

Borsa Başkanı Murat Kaya , "Toplantımızda istişare ettiğimiz, 7143 Sayılı Kanun’un 10’uncu maddesinin 9’uncu fıkrası ile 5174 sayılı yasa kapsamında üyelerimizin Borsamıza olan,  borsa yıllık aidatı borçlarının asıllarının işbu yasa kapsamında yapılandırılmasına ilişkin şekil ve şartları inceledik. Bu kanun kapsamında olan ve yapılandırma yapmak isteyen Borsa üyelerimiz için bir fırsattır.Üyelerimizin kanunda düzenlenen hükümler çerçevesinde taksitlendirme imkânından yararlanabilmesi için 31.07.2018 tarihine kadar Borsamıza yazılı olarak başvurması gerekiyor." dedi.

Borsa Başkanı Murat Kaya'nın diğer müjdeli haberinde ise gerek iç tüketime ve gerek ihracat kapsamında Tarsus'ta üretilen ürünlerin kaliteli ve sağlıklı ürünler kapsamında tüketilmesi, değerlendirilmesi yönünde yapılan çalışmayı aktarmak oldu.

Başkan Murat Kaya, " Bölgemizde kalkınmanın katalizörlerinden biri ihracat, diğeri ise kaliteli ve sağlıklı ürünler yetiştirmektir dedik. Türkiye'de iş gücünün neredeyse %25 i tarımda çalışıyor ve tarımda çalışan başına yaklaşık 10.000 dolar düşüyor.Bu yüzden sadece Sanayi'de 4.0 tek başına yeterli olmayacağını acilen Tarımda da 4.0 için çalışmaların hızlandırılması gerekiyor dedik..Bu açıdan yararlanılacak kaynakları ortaya çıkarmak, kaliteli ve sağlıklı ürünlerin yetiştirilmesi amacıyla bölgemizde yapılan tarımsal üretimi destekleyecek unsurları ortaya çıkarmayı, planlamasını yaptığımız süreç içinde yer alan bir hedefimiz vardı. Eğer Tarsus tek başına İl'inin tarımsal üretim potansiyelini yükseltmeye devam edecekse Tarsuslu üreticilerimizle birlikte bu ürünleri tüketici ile buluşturanlarında global pazarlarda ki gelişmelere destek vermesi gerekiyor. Tarımda modern yöntemleri kullanarak verimi artırmamız şart ise kaliteli ve sağlıklı üretim yapmamız için nasıl ürettiğimizi de iyi takip edebilmeliyiz. Bu noktada Üyelerimizin, ihtiyaçları doğrultusunda hedefimiz olan onların iç ve uluslararası rekabet edebilirliklerini geliştirmek, pazarlara açılmalarında rekabetçi destek unsurlarını yine onların lehine çevirebilmek amacıyla, Özel MSM ( SGS- Mersin)  Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş. firması ile üyelerimize özel indirimli laboratuar analiz sözleşmesi imzaladık. İndirime söz konu ürünler hububat , narenciye yaş sebze meyve ve kullanma suyu dahil  analiz hizmetlerini kapsamaktadır. "Başarı birlikte kazanılır" dedik ve üyelerimizin bize verdiği destekle diyoruz ki; Biz Üyelerimizle Güçlüyüz." Bütün üyelerimize hayırlı olsun." dedi.   

Haziran Ayı İlk Yönetim Kurulu Toplantısından 2 Müjdeli Haber