2013 Yılı Faaliyet Raporu ve Yönetim Kurulu Oy Birliği İle İbra Edildi.

  • 29.01.2014
  • tarsustb

TARSUS TİCARET BORSASI nın Ocak Ayı Meclis toplantısında 2013 yılının Faaliyet Raporu ve Yönetim Kurulu oy birliği ile ibra edildi. TARSUS TİCARET BORSASI Başkanı Murat KAYA, kendilerine verdikleri destekten dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek, güvene layık olmak için bundan sonra da çalışacaklarını söyledi. 
TARSUS TİCARET BORSASI Meclisi, 2014 yılının ilk toplantısını Meclis Başkanı Tevfik BAŞARIR başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısı öncesi Başkan Murat KAYA Türkiye Tarım İstatistikleri hakkında sunum yaptı.
Sunumun ardından mecliste gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda söz alan TARSUS TİCARET BORSASI Başkanı Murat KAYA, yürüttükleri çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan, TARSUS TİCARET BORSASI olarak 2013 yılında oldukça önemli projelere imza atarak ve kent adına önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. 2013 yılında TARSUS TİCARET BORSASI için belki de en büyük kazanımının yıllardır gündemde olan, gerekliliği stratejik planlarımızda ortaya konulan TARSUS TİCARET BORSASI Pazar Yeri Merkezi ve Satış Salonu Projesi olduğunu ifade eden Murat KAYA, “Yönetim kurulu olarak, kentimizin “Prestij meselesidir”, dediğimiz TARSUS TİCARET BORSASI Pazar Yeri Merkezi Projesi’nin 2 . etap temeli bu yıl içinde başlayacak, kısa bir sürede tamamlanması sağlanacaktır.Bu yönde, Borsamız 2013-2016 yılları Stratejik Planında da revize ve iyileştirmeye gidilmiştir.”dedi. “İnşallah 2014 yılının 2. çeyreğinde Stratejik Planımız doğrultusunda bu projemizi gerçekleştirmiş olacağız. Bu proje TARSUS TİCARET BORSASI’NIN aynı zamanda üyeleri ile de birlik ve beraberliğinin somut sonucudur. TARSUS TİCARET BORSASI olarak Projenin gerçekleşmesi hususunda yönetim kurulumuza sonsuz desteğini ve güveni esirmeyen siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Yine, yönetim kurulu olarak oldukça önemsedikleri üyelerine daha iyi şartlarda hizmet verebilmek adına yeni Borsa binası için sürdürdükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Murat KAYA, “Bildiğiniz üzere bununla ilgili yeni bir hizmet binası yapılmıştır. Yine bildiğiniz nedenlerden dolayı, söz konusu binaya toplam projelerin tamamlanması ile geçilmesi düşünülmektedir.” diye konuştu.

 

 

 
Ardından TARSUS TİCARET BORSASI Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Seçer ise, 2013 yılının 31 ARALIK 2013 tarihi itibariyle gerçekleşen Borsa bütçesiyle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Bütçenin 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle toplam geliri ve giderinin nasıl gerçekleştiğini anlattı.
Gelir bütçesinin yüzde 14 oranına ulaşıldığı, gider bütçesinin ise yüzde 44  oranında gerçekleştiğine vurgu yapan Sayman Üye Seçer, “Kayıt Ücretleri faslında tahmini bütçemizin üzerinde yüzde 94 oranında, yıllık aidat faslı yüzde 77.58 oranında, tescil ücretlerinde ücret faslı yüzde 90.06, sair gelirleri ise yüzde 166.82 oranında gerçekleşmiştir. 2013 yılı tahmini denk bütçesi ile gerçekleşen bütçe itibariyle oluşan gelir-gider farkı % 57 oranda gerçekleşmiştir. Bu oran farkı gelir olarak 2014 yılı açılışlarında ihtiyatlar hesabına aktarılmıştır. Bütçemizin başarıyla gerçekleşmesi konusunda yönetim kurulumuza verdiğiniz desteklerden dolayı meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Daha sonra da TARSUS TİCARET BORSASI ‘nın 2013 yılının Faaliyet Raporu sunularak Yönetim Kurulu Tarsus Ticaret Borsası Meclisi tarafından oy birliği ile ibra edildi. Teşekkür konuşması için tekrar konuşma yapan Başkan Murat KAYA, “2013 yılı gelir bütçemizin yüzde 57 oranında farkla gerçekleşmesi bilgisini bizlerle paylaşan Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Sayın Ali Seçer ve Ali Karaer ‘e, destekleri ve çalışmaları için, Hesapları İnceleme Komisyonu Üyelerine ve Genel Sekreterliğimize teşekkür ediyorum.Ayrıca 2013-2016 yılları arası Borsamız Stratejik Planındaki revizeler ve iyileştirmelerle,yolumuza daha etkin ve kararlı devam etmemize olanak sağlanmış oldu.2014 yılının Borsamız ve camiamız adına yeni başarılar getirmesi temennisiyle şahsım ve yönetim kurulum adına saygılar sunuyorum” diye duygularını dile getirdi.

 Meclis, diğer gündem maddelerinin de görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.
 

 

2013 Yılı Faaliyet Raporu ve Yönetim Kurulu Oy Birliği İle İbra Edildi.
2013 Yılı Faaliyet Raporu ve Yönetim Kurulu Oy Birliği İle İbra Edildi.
2013 Yılı Faaliyet Raporu ve Yönetim Kurulu Oy Birliği İle İbra Edildi.
2013 Yılı Faaliyet Raporu ve Yönetim Kurulu Oy Birliği İle İbra Edildi.
2013 Yılı Faaliyet Raporu ve Yönetim Kurulu Oy Birliği İle İbra Edildi.