Başkanımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

  • 17.05.2018
  • tarsustb

Başkan Murat Kaya 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Her milletin tarihinde kaderini değiştiren, yıldızının parladığı, umut dolu başlangıçları simgeleyen zamanlar olmuştur. " ifadesini kullanarak tarihimizin dönüm noktası olan 19 Mayıs'ın sonsuza kadar devam edecek Türkiye Cumhuriyetinin başlangıç günü olduğunu, O günün manasının ve o günden bizlere miras, bizlerden de geçlerimize emanet edeceğimiz geleceğimiz için dersler çıkarmamız gerektiğini belirtti.

Başkan Murat Kaya, gençlerimizin, milletimizin o yıllarda içinde bulunduğu yokluk ve yoksulluğun bilincinde olduğunu, o günkü şartlara rağmen milletimizin ortaya koyduğu beraberlik, kararlılık ve  azim sayesinde bugünün Türkiye'sine sahip çıkarak, geleceğin Türkiye'sini inşa edecek azim ve kararlılıkta olduğunu vurguladığı mesajında " Teslimiyet, umutsuzluk, karamsarlık bu 3 duygu BİZİM karakterimiz değildir. Türkiye Cumhuriyeti,  gençlerimize emanettir. Gençlerimize düşen en önemli görev ise  İstiklalimize ve istikbalimize, Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkmaktır. Biz millet olarak ecdadımızın, şehitlerimizin hatırasının, manasının bizlere yüklediği maneviyatı hafızalarımıza silinmemek üzere kazıdık.İstiklalin ve İstikbalin anlamını biliyor ve nasıl korunacağını da vakti geldiğinde her zaman tüm dünyaya adabıyla göstereceğimizin idrakindeyiz.

Milletimizin o yıllarda içinde bulunduğu yokluk ve yoksulluğa rağmen ortaya koyduğu beraberlik, kararlılık ve  azim sayesinde bugünün Türkiye'si güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmektedir. Gençlerimiz geleceğin Türkiye'sini ekonomik zaferlerle taçlandıracak, devredeceğimiz mirası daha çok üreterek, daha çok çalışarak , zenginleştirerek daha kalkınmış, daha gelişmiş bir ülke olarak nesillerimize taşıyacaktır.

Bizler üzerimize düşeni eksiksiz ve layıkıyla yerine getirirken  gençlerimizin de yarın İstiklal ve İstikbalimiz için aynı kararlılıkta mücadele edeceklerine inancımız tamdır.Tarihten gelen ve her zorluğu aşmada milletimizin asla vazgeçmeyeceği en temel değerimiz olan birliğimiz ile hain emeller peşinde olanlara, saldırıda bulunanlara, birliğimize, ,istikbalimize ve istiklalimize kastedenlere, bizleri bu konuda test etmeyi deneyenlere her zaman cevabımız aynı netlikte oldu.Gençlerimizde aynı netlikte her alanda en küçük bir tehlike anında birliğimizin , dirliğimizin ve Türkiye'nin yıldızını daima parlak tutacaklarına da inancımız sonsuzdur.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan ve 99 yıl önce  19 Mayıs günü başlatılan  İstiklal mücadelemizin başlatıldığı, Türkiye Cumhuriyetinin,  Türk gençliğine emanet edildiği bugünün yüksek maneviyatını yaşayarak başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşının  tüm kahramanlarını, her safhada ve satıhta vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyor,  gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm Türk Milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkanımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı