Dünya Süt Etkinlikleri öncesinde'En Güzel Buzağı Yarışması' Düzenlendi

  • 11.05.2018
  • tarsustb

Dünya Süt Etkinlikleri öncesinde ilki düzenlenen 'En Güzel Buzağı Yarışması' büyük ilgi gördü.

Süt Üreticiler Birliği ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde, Tarsus Ticaret Borsası'nında destek ve katkısı ile Hacıhamzalı Mahallesi okul meydanında gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya 12 buzağı katıldı. Jüri karşısına çıkan buzağılar büyük ilgi görürken, birinci olan 2 aylık Belçika Mavisi cinsi buzağı çamaşır makinesi ile ödüllendirildi. İkinciliği simental cinsi erkek buzağı, üçüncülüğü ise simental cinsi dişi buzağı kazandı.

Tarsus'ta ilk defa düzenlenen yarışma ile amaçlarının hayvan sevgisini aşılamak olduğunu ifade eden Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar, çocuklara küçük yaştan itibaren süt tüketimi kazandırmanın önemini anlattı.

Bakanlığın 2018 yılını Buzağı Kayıplarını Önleme Yılı ilan ettiğini ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, "Hayvancılıkta sürdürülebilirliği sağlamak bakımından buzağı kayıplarını önlemek ve hayvan hastalıklarıyla mücadele etmek amacıyla Bakanlığımızın programlı aşıları ve salgın hastalıkları ile mücadele Müdürlüğümüzce zamanında yapılmaktadır. Bu konuda farkındalık oluşturmak ve gerekli bilinçlendirmeyi sağlamak amacıyla toplantılar düzenliyoruz. Ayrıca hayvancılıkla ilgili işletmeleri, veteriner hekimlerimiz aracılığıyla devamlı kontrol altında tutuyor, onların sağlık konularını takip ediyoruz. Sütün insan sağlığındaki önemini ve yerini anlamak ve anlatmak için sosyal sorumluluk projelerinin geliştirildiği bu günde, sağlıklı bir hayat için yediden yetmişe herkesin üzerine düşen sağlıklı beslenmektir" dedi.

Borsa Başkanı Murat Kaya dereceye giren 'En Güzel Buzağı Yarışması''na katılarak dereceye giren yarışmacıya ödülünü takdim etti.

Program sonunda dereceye girenlere ve katılımcılara çeşitli ödüller verildi.

Dünya Süt Etkinlikleri öncesinde'En Güzel Buzağı Yarışması' Düzenlendi
Dünya Süt Etkinlikleri öncesinde'En Güzel Buzağı Yarışması' Düzenlendi
Dünya Süt Etkinlikleri öncesinde'En Güzel Buzağı Yarışması' Düzenlendi