Tarsus Ticaret Borsası'nın 5 Yıldızlı Hizmeti Tescillendi

• 15.01.2014

Oda ve borsaların hizmet kalitesinin tescil belgesi niteliğindeki akreditasyon belgesinin TOBB Merkezi’ndeki konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Kaya ,Meclis Başkanı Tevfik Başarır, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Kemal Suheyl Batmaz, Ekrem Şenel ve Ali Seçer, Meclis Başkan Yardımcısı Yılmaz Karabulut, Meclis Üyeleri İsmail Hakkı Ekincioğlu, Refik Zaman, Mahmut Soysal, Genel Sekreter Hasan Şanlı, Akreditasyon Sorumlusu Cumali Erdoğan, Kalite Sorumlusu Elif Köksal Ankara'daki törene katılırken, 9. Dönem 22 Oda ve Borsa ile 10. ve 11. dönem başvuruları kabul olan 44 Oda ve Borsa da katıldı.

Akredite olan ve akreditasyon süreci devam eden toplam 221 Oda/Borsanın Meclis ve Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Genel Sekreter ve personelinin katıldığı törenin açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, göreve geldikleri günden itibaren ‘takip eden’ değil, ‘yönlendiren’, ‘yol açan’ olmayı amaçladıklarını belirterek, akreditasyon sisteminin hizmet kalitesinin standardizasyonu açısından büyük önem taşıdığına işaret etti.

Hisarcıklıoğlu, akredite olan oda/borsaların, 5 yıldızlı oda/borsa sayılacağını bildirirken, “Bu belge, Londra’da, Paris’te, Berlin’de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odamızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir. 221oda/borsamız belgesini aldığında. Oda borsalarımızın yüzde 60’ı akredite olmuş hale gelecek” dedi.

Bugün, TOBB bünyesindeki 355 oda ve borsanın İngilizce konuşur, yazar ve proje üretir hale geldiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların proje fabrikası haline geldiğini söyledi. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “2012 sonu itibariyle oda ve borsalarımızda 450’den fazla proje tamamlandı. Oda ve borsalarımız 400 milyon TL hibe kaynak kullandı. 2013 yılında yapılan proje sayısı ise 351. Son bir yılda neredeyse önceki yıllardaki proje sayısının tamamına yaklaştık. Aynı yıl 207 milyon TL de hibe kaynak kullanıldı” diye konuştu.

Törenin ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Kaya "Tarsus Ticaret Borsası olarak A sınıfı akredite olduk. Yüksek bir puan aldık. Öncelikle personelime çok teşekkür ediyorum. Çok özveriyle çalıştılar. Yaklaşık 12 aylık bir inceleme sonucu Borsalar içinde en yüksek puanı alarak A Sınıfı Kalitede Akredite olmaya hak kazandık. Bu akredite ile birlikte daha iyi hizmet sunup daha faydalı olmaya çalışacağız. İleriye dönük faaliyetlerimizi ve kendimizi izleyebilmek adına çok önem arz eden 4 yıllık stratejik planımızla yola çıkarak hizmetlerimizi en mükemmel noktada sunmaya devam edeceğiz. Hedeflerimiz içinde Üyelerimize ve Kentimize yönelik eğitimlerimiz olacak. Bunları tamamlamak ve kendimizi geliştirmek için akredite olmak bizim için olduğu kadar Tarsus için de onur verici" dedi

Tarsus Ticaret Borsası'nın 5 Yıldızlı Hizmeti Tescillendi