Seçimler Öncesi Mart Ayı Borsa Meclis Toplantısı Yapıldı

  • 28.03.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, göreve geldikleri günden bugüne borsa işlem hacminin %  77 oranında arttığını aktif bilanço büyüklüğünün ise % 200  büyüdüğünü söyledi.

Borsa seçimleri öncesi son meclis toplantısı yaptıklarını ifade eden Başkan Murat Kaya , bu süreçte Meclis üyeleriyle , Borsa Üyeleri ile birlikte borsanın gelişiminin yanı sıra kurumsal kimliğin verdiği görevler yanında kentin sosyal, kültürel ve ekonomisinin gelişimi içinde elinden geleni yaptıklarını aktardı.

Başkan Murat Kaya sözlerine şu şekilde devam etti " Borsamız Türkiye ve bölgemizdeki olumsuz gelişmelere rağmen Tarsus Ticaret Borsası olarak görev süremiz içerisinde olumlu işler yaptığımızı düşünüyorum.  Borsamız; Meclis, Yönetim Kurulu, personellerimizin gayretleri ve üyelerimizin desteği ile idari anlamda gelişmiş kurumsal yapısı, fiziksel anlamda modern cihaz ve ekipmanları, Elektronik Satış salonu ve donanımlı personeli sayesinde, üyelerinin tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan, sürekli hizmet çeşit ve kalitesini arttıran, ekonomik ve sosyal alanlardaki gelişmeleri yakinen takip edip, gerek kendi sorunlarının gerekse bölgesel ve ülkesel sorunların çözümüne aktif olarak katılan, ülkemizde-bölgemizde yapılan proje ve faaliyetlere  öncülük eden ve bu konularda görüş bildiren, örnek gösterilen, her geçen gün saygınlığını ve faaliyetlerini artırmak için çalışan bir kurumdur.

Biz bu ülkede üretilen ürünlerin kalitesinin yüksek olmasını, verimin yüksek olmasını arzu etmekteyiz. Bu gerçekleştirildiği takdirde ülkemiz ihtiyacı olan malları ithalatla değil kendi bünyemizden sağlayacaktır. Bu durum hem ülkemize katkı sağlayacak, hem cari açığı azaltacak. Bizlerde bu konuda üzerimize düşen ne varsa gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Ticaret Borsası olarak bu işin ticaretini yapan arkadaşlarımıza bu konuda eğitim anlamında ve ticaret anlamında desteklerimiz devam edecektir. " dedi.

Konuşmasının sonunda Borsa Organ Seçimlerinin 1 Nisan günü gerçekleşeceğini hatırlatarak, kurulan birlik ve beraberlik bağlarının aynı şekilde devam etmesini temenni eden Başkan Murat Kaya, 4,5 yıldır beraber görev yaptığı meclis üyelerine teşekkür etti.

Seçimler Öncesi Mart Ayı Borsa Meclis Toplantısı Yapıldı