Çamlıyayla'da Kadınlarımızın Başarı Öyküsü; UGE Sertifika Töreni

• 23.03.2018

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarsus İŞKUR Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü kapsamında açılan ve Çamlıyayla Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan, Tarsus Ticaret Borsası'nın eğitmen sağladığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kurs programı kapsamında kursu tamamlayan Sebil'li yeni girişimci adayı kadınların sertifika töreni yapıldı.

Program öncesi Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü İslam Sarı ile birlikte Çamlıyayla'ya yeni atanan Kaymakam Uğur ÜNSAL ziyaret edildi. Tarsus İŞKUR Hizmet Müdürü Kürşat Dal,Tarsus Ticaret Borsası Sayman Üye Ali Seçer Kaymakam Uğur ÜNSAL'a  yeni görev yerinde başarı dileklerinde bulundular.

Ziyaretin ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan Sebil'li yeni girişimci kadın adayların sertifika törenine geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının akabinde, Ali Seçer yaptığı konuşmasında Tarsus Ticaret Borsasının istihdamdaki sıkıntıları bildiğini, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, İşbaşı Eğitim Programı ve yeni işgücü temininde Tarsus'a bu hizmetleri  3 yıl önce Tarsus İŞKUR ile imzaladığı İŞGÜCÜ PİYASASINDA BİRLİKTE HAREKET protokolü ile vermeye başladıklarını ifade etti. Tarsus İŞKUR Hizmet Müdürü Kürşat Dal ise bugüne kadar gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin % 80 den fazlasının eğitimlerinin Borsada gerçekleştirildiğini, kurumların ortak çalışmaları sonucu birlikten kuvvet doğduğunu ifade etti.Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü İslam SARI ise bugüne kadar İŞKUR, Halk Eğitim ve Borsa ile gerçekleştirilen kurslar neticesinde okullarda gerçekleştirilen müsamerelerde öğrenciler için kullanılan giysilerin bu girişimci adayları tarafından kira bedeline maliyet edilerek kendileri tarafından üretildiğini ifade ederek katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Programa Kaymakam Uğur ÜNSAL, Belediye Başkanı İsmail TEPEBAĞLI,  Çamlıyayla İlçe Protokolü, Tarsus İşkur Müdürü Kürşat DAL, Tarsus Ticaret Borsası vekili Ali SEÇER, Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan ŞANLI ve Kursiyerler ile  vatandaşlar katıldı. Program öğrencilerin oyunlarıyla devam etti. Program son olarak açılan kurslar bünyesinde sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.

Çamlıyayla'da Kadınlarımızın Başarı Öyküsü; UGE Sertifika Töreni