18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı

  • 17.03.2018
  • tarsustb

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, “Tarihi kahramanlıklarla dolu bir milletin yeniden dirilişinin destanlaştığı Çanakkale zaferi, ümidin inanca, inancın zafere döndüğü andır." dedi.

Mesajında Çanakkale destanını yazan kahramanların asla unutulmayacağını belirten Başkan Murat Kaya ," Bu milletin dirilişini ve istiklal ruhunu kazandığı, ümidin inanca, inancın zafere döndüğü ve bir Ulusun yeni tarihini milletinin imanıyla , kanıyla kazandığı O gün başlayan Milli Direniş ile bütün dünyaya eşi benzeri olmayan bir insanlık dersi verilmiştir.

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde en ağır şartlarda bağımsızlık uğruna kazandığı ve yıllar geçse de  unutulmayacak şekilde dünyaya ispatladığı kahramanlık destanıdır. O gün Conkbayırın da , Anafartalar da tarihimizi yazan şehitlerimize,atalarımıza borcumuzu  ancak birlik ve beraberliğimizi her türlü oyuna, her türlü darbe girişimine, içerden ve dışardan saldırıya karşı koruyarak ödeyebiliriz. 

Allah, kanla kazanılan bu vatan topraklarını korumamız için bize güç, kuvvet versin, bizleri O gün şehit düşenlerimizin mirasına layık birer efrad olmamızı nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale şehitlerimizi ve Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnetle ve rahmetle anıyor, bu vatan uğruna canlarını siper eden şehit ve gazilerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

 

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı