TMO Un Sektörüne Yönelik 120 Gün Vadeli Ve Vade Farksız Olarak Buğday Satışı Yapacaktır

  • 03.01.2014
  • tarsustb

TMO, piyasalarda istikrarı korumak ve sektörün hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla cari tarihten itibaren stoklarında bulunan 1,6 milyon ton ekmeklik buğdayı 695 – 815 TL/Ton arasında fiyatlarla, peşin bedel mukabilinde kişi ve kuruluş ayrımı yapmaksızın iç satışa açmıştır.

 

 

TMO Un Sektörüne Yönelik 120 Gün Vadeli Ve Vade Farksız
Olarak Buğday Satışı Yapacaktır

Toprak Mahsulleri Ofisi, faaliyet alanındaki ürünlerle ilgili olarak aldığı önlemlerle üretici, tüketici ve ilgili sektör lehine piyasaları düzenlemeye devam etmektedir.Bu kapsamda, 2013/14 dönemi hasatının tamamlanmasını müteakip piyasalardaki gelişmeler dikkate alınarak Kasım ayında iç piyasaya yönelik başlanılan buğday satışlarına Aralık ayında da devam edilmiştir. Gelinen noktada TMO, piyasalarda istikrarı korumak ve sektörün hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla cari tarihten itibaren stoklarında bulunan 1,6 milyon ton ekmeklik buğdayı 695 – 815 TL/Ton arasında fiyatlarla, peşin bedel mukabilinde kişi ve kuruluş ayrımı yapmaksızın iç satışa açmıştır.
Ayrıca un fabrikalarına, aynı fiyatlardan 120 gün vadeli ve vade farksız olarak buğday satın alma imkanı da tanınmıştır.
İç ve dış piyasalar yakından izlenmekte olup piyasaların sağlıklı işleyişi ve ihtiyaçlarına yönelik her türlü tedbir alınarak halkımızla paylaşılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TMO Un Sektörüne Yönelik 120 Gün Vadeli Ve Vade Farksız Olarak Buğday Satışı Yapacaktır