IPARD Toplantısı ile Yatırıma Davet

• 02.01.2014

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPARD’ın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin On ikinci Başvuru İlanına çıktı. Borsamızda yapılan toplantıya Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hayri Erdoğan, TKDK IPARD İl Koordinatörlük uzmanı Süleyman Gürbüz, Tarsus Süt Ürünleri Üreticiler Birlik başkanı İrfan Şimşek ve üyelerimiz katıldı.

Yatırımlara ilişkin konuların anlatıldığı program başlamadan once Başkan Murat KAYA Türkiye Tarım İstatistikleri konusunda kısa bir sunum gerçekleştirerek IPARD’dan neden daha fazla faydalanmayalım sorusuna açıklık getirdi.
TKDK IPARD uzmanı Süleyman Gürbüz, Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımların “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Soğuk Hava Tesisleri Yatırımı ile ekipman alımları” olduğunu, bu sektörlerle ilgili çalışmalar için başvuru sürecinin başladığını ifade etti.Ayrıca, üyelerden gelen soruları cevaplayarak , başvuru kabulüne ilişkin, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere %50-%65 oranında karşılıksız destek almak üzere yapacakları başvurular ile ilgili yapılacak destek konularında her türlü yardıma hazır olduklarını da belirtti.

IPARD Toplantısı ile Yatırıma Davet