Girişimcilik Eğitimleri Başladı; Hedef Daha Çok İstihdam

  • 21.02.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası 2015 yılından itibaren başladığı uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile  iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor. İŞKUR ve KOSGEB Mersin Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği eğitim kurslarıyla bugüne kadar bir çok girişimciye iş imkanı sağlayan Tarsus Ticaret Borsası ’nın girişimci adaylara yönelik olarak 32 saat sürecek olan Şubat ayı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ,  amaçlarının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Hedeflerinin daha çok istihdam olduğunu söyleyen Başkan Murat Kaya, "Girişimci adaylarının her zaman desteklenmesi gerekiyor, verilen desteklerle iş dünyasına yeni  patronlar, yeni istihdamlar kazandırılmasının, üretim ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacaktır. 2018 yılı programı çerçevesinde her ay 32 saatlik bir kurs planladık. Bu kurslarda girişimcilerimize; girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgiler verilmektedir." dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile;  girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları amaçlanıyor.

Girişimcilik Eğitimleri Başladı; Hedef Daha Çok İstihdam