TD-IHK Tarsus Ticaret Borsası’nı Ağırladı

  • 20.02.2018
  • tarsustb

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulunan Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje grubu TATSO tarafından ağırladı.

URGE Proje grubunda bulunan kuruyemiş , yaş meyve sebze ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin bulunduğu ziyarette TD-IHK Yönetim Kurulu üyelerinden Bahattin Kaya ve TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu TD-IHK’nın çalışmalarından ve hedeflerinden bahsetti, aynı zamanda Tarsus heyeti Türkiye ve Almanya arasındaki güncel ekonomik ilişkiler bağlamında bilgilendirdi.

Tarsus Ticaret Borsası’nın faaliyetleri hakkında bilgi verilen ziyarette Tarsus URGE Proje grubunca değinile en önemli konulardan biri Tarsus'un bölge olarak tarımsal üretim gıda ürünlerinde Avrupa pazarına tam anlamıyla hitap ettiğinin önemi şu sözlerle vurguladı: ‘’Avrupa ortak pazarına ve özellikle Alman pazarına  tarımsal gıda üretiminin pazarlanması noktasında önemli bir potansiyele sahiptir. Buna ek olarak meyve ve sebze üreticilerimiz girdi maliyetlerinin yüksek olmasına rağmen Fuardaki izlenimlerimizden yola çıktığımızda yüksek girdi maliyetlerine rağmen hem daha kaliteli üretirken, hem de fiyat olarak Avrupa'ya daha düşük gıda ürünü satabilecek durumdayız.Bu durumdan rahatsızlık duymaktayız.

Türk meyve ve sebzeciliğinin kalitesi çoğu zaman Avrupa standartlarının üzerine çıkmaktadır ancak rekabet gücümüz Avrupa'da ticari engellere takılmaktadır.’’Toplantının sonunda kurumlar arasında ortaklaşa gerçekleştirilebilecek çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Buna istinaden TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı 2019 yılında gerçekleşecek olan Fruitlogistica Fuarı kapsamında ortaklaşa ikili iş görüşmesi organizasyonu hazırlanmasına ilişkin mutabakat sağladı.

TD-IHK Tarsus Ticaret Borsası’nı Ağırladı
TD-IHK Tarsus Ticaret Borsası’nı Ağırladı
TD-IHK Tarsus Ticaret Borsası’nı Ağırladı