Borsada Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başladı

  • 02.02.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası ile Mersin KOSGEB işbirliği sonucunda 30 kişiye Borsada girişimcilik eğitimi verildi.

Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ilkinin gerçekleştirildiği Borsada Şubat ayından itibaren Tarsus İŞKUR ile 10 grupluk yeni girişimcilik eğitimleri Borsanın eğitmeni Fatma Temel tarafından verilmeye devam edecek.

Başarılı olan kursiyerlerin açacakları işyerleri ve kuracakları işletmelerle Tarsus ’un ekonomisine ve geleceğine katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Murat Kaya, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan arkadaşlarımız aldıkları bu eğitimlerle becerilerini ve kendine olan güvenlerini arttırdılar. İnşallah yakın bir zamanda da işyerlerini kuracaklar. Kendilerine başarılar diliyorum. Güzel işler yapacaklarına, Tarsus ekonomisine ve geleceğine katkı sağlayacaklarına inanıyorum ve güveniyorum. Buna ilaveten devletin iş kurmak isteyen bu girişimcilerimize 50 bin TL destek verdiğini de hatırlatmak isterim. Hangi şehirde kaç kişi bu parayı daha çok alırsa, o para o şehrin kasasına girmiş olacak. Bu paradan tüm şehir faydalanmış olur. Her işin başarı oranı, o işin sahiplenmesine bağlıdır”diye konuştu.

İŞKUR Tarsus Müdürü Kürşat Dal, eğitimin son gününde kursiyerlere bu eğitimleri alanların yararlanacağı desteklerden nasıl yararlanacakları konusunda bilgi aktarımında bulunarak Tarsus Ticaret Borsası ile bugüne kadar yapılan eğitimlere katılan kursiyerlerin şu an Tarsus'ta ve diğer şehirlerde yüzlerce iş yeri açtığı ve istihdam sağladığından bahsetti. İŞKUR MÜdürü Dal, "Ülkenin ve toplumun kalkınması, ekonominin canlanması için girişimciliğin devlet ve her kurum tarafından desteklendiğini vurgulayarak, girişimciliğin cesaret ve yetenek gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

Borsada Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başladı
Borsada Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başladı
Borsada Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başladı