Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır

  • 29.12.2017
  • tarsustb

Tarsus TB’nda AB Projeleri Yazma Eğitimi Sertifikaları Dağıtıldı

Tarsus Ticaret Borsası’nda (TB) Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen AB Hareketlilik Projeleri Proje Yazma Eğitimi sertifika törenini yapıldı.

Başkan Murat Kaya "Yaratılanın en hayırlısı , insana hizmet edendir"  ifadesine vurgu yaparak Tarsus'a hizmeti ön koşul olması mesajını  verdi.

Kaymakam Yüksel Ünal, Ticaret Borsası salonunda proje yazma eğitimi sertifikalarını almaya hak kazanan etkinlikte yaptığı konuşmada, savaşların niteliğinin günümüzde değiştiğini, son yıllarda Türkiye’ye çok sayıda ülke tarafından gizli ekonomik ambargoların uygulanmakta olduğunu, ancak Türkiye’nin bu ambargolara karşı büyük bir mücadele içinde olduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerinin Türkiye’nin projelerinden korktuğunu, ancak dış saldırılara karşı her zaman uyanık olmamız gerektiğini belirten Kaymakam Ünal, “Bunun için her projemiz sniper gibi olmalı. Her attığımızı vuracaksınız. Neyi nerde nasıl yapacağımızı bilmemiz lazım. Onları kendi silahlarıyla vurmalıyız. Bunun için ise Avrupa ülkelerinden daha çok proje üretmeliyiz. Çünkü bugün dünyada her şey projeler üzerinde dönüyor. A, B, C ve hatta D planımızın olması lazım. Ülke olarak yolumuz uzun ve yokuştur. Önümüze engeller çıkacaktır. Ama bunları önemsemeden koyduğumuz hedeflere doğru kararlı bir şekilde ilerlemeliyiz. Bu projeleri Tarsus’umuzda yaparsak, şehrimiz, bölgemiz ve dolayısıyla ülkemiz kalkınacaktır. Bunun için de hayal gücünüzü her zaman yüksek turun ve başarın” diye konuştu.

Mersin İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Arif Abalı ise 7 ay önce il müdürlüğü görevine başladığını ve 4,5 ay önce bir proje ekibi oluşturduklarını, ekibin SODES, ÇKA ve AB projelerine proje hazırladığını belirterek, “Amacımız proje yazma kabiliyetini arttırmaktır. Biz sizlere verdiğimiz bu tür eğitimlerle, balık tutmayı öğretmekteyiz” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise konuşmasında, bölgenin kalkınması için çalışmakta olduklarını ve günün teknolojik ve bilimsel anlamda her türlü çalışmanın içinde yer almaya devam ettiklerini söyledi.

Bölgenin ve ülkenin kalkınması için herkesin, çok ama çok çalışması gerektiğinin altını çizen Murat Kaya, “Birlik ve beraberlik içinde bu güzel ülkemizin kalkınması için  el ve gönül birliği içinde çalışmamız gerekiyor. Bizim, hepimizin ülkemize, şehit ve gazilerimize bu konuda borcumuz var. Onlara olan borcumuzu çok çalışarak, ülkemizi hayatın her alanında kalkındırarak ödeyebiliriz. Bunun için ise çok çalışmalıyız. Çok çalışarak, ülkemizin kalkınmasını sağlayarak halkımızın refah düzeyini ve yaşam kalitesini arttıracağız.

Avrupa Birliği Hareketlilik Projeleri ve Proje Yazma Eğitimi" ile bu eğitimlere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden katılan arkadaşların Tarsus adına çok güzel projelere imza atmalarını bekliyoruz.

Aslında biz bu eğitimle kentin dinamiklerini de hareketlendirdik. Kamu ve özel sektörü bu projede bir araya getirdik.Bizlerde UMUYORUZ ki; bu eğitimin sonunda AB projeleri yazma konusunda hangi program bana uygun?” sorusunun cevabını, bulmuş olmanızdır. AB Projeleri'nde temel hedef, ekonomik, sosyal ve politik alanda entegre olunması , aynı zamanda kültürel alanda da tanınırlık sağlanması amaçlanır.İnşallah burada eğitim alan arkadaşlarımız da burada aldıkları eğitim ile takım çalışmalarına devam ederler ve birlikte bir çok AB projelerine imza atarız.

Tarsus, AB projelerinin hazırlanması ve yürütülmesi hakkındaki bilgi eksikliğinden ötürü ,yeterince faydalanamamaktaydı.Bölgede kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum ,kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacak ve Avrupa Birligi Hareketlilik Projeleri hibe programlarına yönelik projelerin hazırlanması ve yürütülmesi konularında eksikliklerimizi giderecek bu eğitim için Projede emeği geçenlere, İlçe Tarım Müdürümüze , eğitmenimiz Hilal Hanıma teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 25 kursiyere sertifikaları verildi.

Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır
Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır
Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır
Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır
Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır
Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır
Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır
Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır
Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır
Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazır