Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazırlanıyor

• 26.12.2017

Tarsus İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarsus Ticaret Borsası ile  Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de ortak olduğu   Çukurova Kalkınma Ajansı 5. dönem Teknik Destek Proje Çağrısına sunulan " Avrupa Birliği Hareketlilik Projeleri" konulu projeye ait eğitimler Borsa Eğitim salonunda başladı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan 'ında katıldığı eğitimde "Avrupa Birliği proje destekleri; tarım ,hayvancılık, sivil toplum işbirliği, gençlik, eğitim gibi bir çok konuda destek vermesine rağmen Ilçe Müdürlüğümüz ve proje ortaklarımız dolayısı ile Tarsus ilçemiz bu desteklemelerden projelerin hazırlanması ve yürütülmesi hakkındaki bilgi eksikliğinden ötürü yeterince faydalanamamaktadır. Alacağımız bu teknik destek ile Avrupa Birliğinin desteklediği tüm alanlarda proje ortaklarımızla birlikte projeler hazırlayabilecek duruma gelecek ve birlikte hareket ederek ilçemizin ve yasayan insanların refahını artırmak üzere çalışmalar yapılabileceğiz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Hareketlilik Projeleri konulu projeye ait eğitim Global B firma yetkilisi Hilal BİLGEN tarafından Tarsus Ticaret Borsasından 5 personel, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden 2 personel, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden 2 personel ve Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 1 personel olmak üzere toplam 20 kişiye Tarsus Ticaret Borsası toplantı salonunda verilmektedir.

Proje Eğitiminin kapanışı 29 Aralık 2017 Cuma günü yapılacaktır.

Tarsus Avrupa Birliği Projelerine Hazırlanıyor