Türkiye-Kırgızistan İş Forumu Düzenlendi

  • 04.12.2013
  • tarsustb

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ‘nin 30 Kasım – 03 Aralık tarihleri arasında düzenlediği Türkiye – Kırgızistan İş Formuna,  Borsamız Başkanı Murat Kaya oluşturulan heyetle birlikte katılımcı oldu.

 

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Kırgız ve Türk işadamlarının bir araya geldiği İş formu iki ülke müteşebbislerini kaynaştırdı.

 

İzlenimlerini şu şekilde ifade eden Başkan Murat Kaya “Genel Başkanımız Rifat Bey’in ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ‘in de konuşmalarında belirttiği gibi iki ülke arasında geçmişten gelen dostluk ve kardeşlik bağlarının bulunduğudur.

 

Osmanlıdan başlayan bu dostluğun Kurtuluş Savaşı mücadelesinde Kırgızların,Türk Halkının yanında olması ve halen bu yakınlığın devam etmesidir.Kırgızistan gelişmekte olan bir ülke, kültürel ve sosyal anlamda benzeşen bu iki ülke ticaret alanında da yakınlıklarını devam ettirmek istemektedir. Özellikle tarım ve gıda üretiminde Kırgızistan modernleşme yaşamaktadır. Turizm alanında ise Türkiye’nin deneyimlerinden faydalanmak istemektedirler. Tarım, enerji, ulaştırma,inşaat, iletişim ve turizm gibi sektörlerde yatırımların artması için iki ülke arasındaki işbirliği geliştirilmesi çabasından hareketle düzenlenen katıldığımız iş formu, Türk ve Kırgız yatırımcıların önünün açılmasına, iş yapmalarına olanak sağlayacak şekilde bir platformda proaktif olarak gerçekleşti.”

 

İş formu sürecinde yapılan toplantılarda iki ülke yatırımcılarının birbirlerini tanıma ve oratklı yapmaları konusunda olanaklar sağlandı.Ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, başarılı Kırgızlı öğrencilerin TOBB – ETÜ ‘de farklı branşlarda eğitim görmesini üstlenerek, bu öğrencilerin yetiştirilmesine de destek sağlayacağını ifade etti.

 

Türkiye-Kırgızistan İş Forumu Düzenlendi
Türkiye-Kırgızistan İş Forumu Düzenlendi