Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96.Yılı

  • 26.12.2017
  • tarsustb

27 Aralık Tarsus'un Kurtuluşu münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Murat Kaya mesajında, Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutladı."Tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkaları çizer. "sözüne vurgu yapan Başkan Murat Kaya, " Bunun için tarihimizi iyi okumak ve anlamak zorundayız. Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılını hep birlikte yeniden kutluyoruz." dedi.

Başkan Murat mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes her günü Kurtuluş Mücadelesi ruhuyla yaşamalı, ülkemizi ve milletimizi aydınlık günlere ulaştırma gayesiyle çalışmalı, üzerine aldığı her türlü görev ve misyonu, bu vatanı miras bırakan ecdadımıza layık bir şekilde yerine getirmelidir. Bugün olduğu gibi Mücadele yıllarında da, düşmanlarımızın hesaplayamadığı, unuttuğu atalarımızın ve bizlerin  Allah aşkı, bayrak aşkı ve vatan aşkı oldu.Büyük destanlar kanla yazılır, büyük destan büyük zafer imanla, aşkla yazılır.Bu AŞK istiklal harbimiz için gerekli olacak mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile olmuştur " dedi.

Başkan Murat Kaya ölümünün 81. yıldönümünde  İstiklal Marşı şairimiz merhum M. Akif Ersoy’u da anarak " İki üç balta ayırmaz bizi mazimizden. Ağacın kökü mademki derindir cidden, dalı kopmuş, ne olur gövdesi gitmiş, ne zarar o, bakarsın, yine üstündeki edvarı yarar, yükselir, fışkırıp, afak-ı perişanımıza; yine bir vaha serer kavrulan imanımıza."Bizler geçmişimize, atalarımıza, şehit ve gazilerimize, Molla Kerim’e, Adile Hala’ya, vatanı uğruna canlarını seve seve veren kahramanlarımıza layık olabilmek için var gücümüzle çalışmak zorundayız.Bu düşüncelerle, Tarsus'un kurtuluşunun 96'ıncı yıl dönümünü gururla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96.Yılı