2017 Dünya Pamuk Pazarı Ve Fiyatlarına Genel Bakış

  • 21.08.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, geçtiğimiz 2016-2017 yılı sezonunda pamuk üretimi açısından daha istekli ve üretim odaklı olan Türkiye, geçmiş 2 yılda dünyada pamuk fiyatlarının konumunu koruduğunu ve bakanlığın yerinde destekleme politikası ile pamuk üreticisinin eski yıllara nazaran çok daha moralli bir yıla girdiğini belirtti.

Başkan Murat Kaya; Uzun yıllardan bu yana ilk kez, pamuğunun dünya fiyatları da göz önüne alındığında sezon boyunca  hak ettiği seviyelerde fiyatlanacağını düşünüyoruz. Bu sezon pamuk üreticisi pamuğun gelişim evresinde şanslı bir dönem geçirdi ve hasatta daha kaliteli ve yüksek verim elde edileceğini beklemekteyiz.2016 yılında 4,16 milyon dekarda üretimi gerçekleştirilen kütlü pamuğun ekim alanında % 17 bir artış sağlandığı ve beklenen rekoltenin ise 2,1 milyon tondan 2,4 milyon tona artacağını, bu noktada 750 bin ton olan lif pamuk üretimimizin de  800 bin tonu aşmasını beklemekteyiz. Ancak halen lif pamuk tüketimimiz 1,4 milyon tonun üstünde olup dışa bağımlı olduğumuz miktarın gelecek yıllarda pamuk üretiminin artmasıyla azalacağını ümit ediyoruz.

Yayınladığımız rapor ile dünya pamuk pazarı ve fiyatlarına genel bir bakış sağlanmasını amaçladık. Yeni Pamuk Sezonunun hayırlı , bereketli olmasını diliyoruz.

 

2017 Dünya Pamuk Pazarı Ve Fiyatlarına Genel Bakış 

2017 Dünya Pamuk Pazarı Ve Fiyatlarına Genel Bakış