Akdeniz Gazetesinden Borsaya Ziyaret

  • 01.08.2017
  • tarsustb

Akdeniz Gazetesi Başyazarı Mehmet Can Bulut ile Genel Yayın Yönetmeni Hakan Bulut; Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Borsa Yönetiminden Ali Seçer’de hazır bulundu.

Kent meselelerinin konuşulduğu ziyaret sırasında yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Başkan Murat Kaya, geçtiğimiz hafta Bakanların katılımıyla Ankara’da gerçekleşen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odaları Konseyleri Müşterek Toplantısı’nı değerlendirdi.

Başkan Kaya, “Ticaret Borsaları ne kadar sağlıklı işlerse, ne kadar fonksiyonel olursa, ne kadar etkin çalışırsa, Türkiye'deki üretim de üretilen ürünlerin ticareti de ve bunların ülke kalkınmasına genel ekonomiye etkileri de o kadar iyi noktaya taşınır” dedi.

Tarsus’un uzun yıllardır özlemle beklediği bir devlet üniversitesine kavuşma hayalinin gerçekleşmemesinin kendisini derinden üzdüğü kaydeden Başkan Murat Kaya bu konuyla ilgili umudunu koruduğunu ifade etti.

Tarsus Ticaret Borsası olarak, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan bir proje daha kazandıklarını hatırlatan Başkan Murat Kaya, “Ajans, Yönetim Sistemleri konu başlıklı projemizi kabul etti. projemizin  genel amacı, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına katkı sağlamak ile ilgilidir” diye konuştu.

Akdeniz Gazetesinden Borsaya Ziyaret